Rosa da Silva – Daar moet je heen

Rosa da Silva - Daar moet je heen

“Om een ster te worden moet je je anders voordoen dan je bent”

Rosa da Silva – Daar moet je heen

In Daar moet je heen neemt Rosa je mee naar 1995. Het jaar dat ze als klein meisje mee deed aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Ze blikt terug. Door het gelach uit de studio om haar geboortedorp Klazienaveen zat er niets anders op. Er moest afgerekend worden met haar Drentse en Portugese roots. Want, dacht ze, om een ster te kunnen worden moet je je anders voordoen dan je bent.

Rosa zingt, speelt en ergert zich mateloos. En dan nog het meeste aan zichzelf. In een hoog tempo wisselen het Portugese temperament en Drentse nuchterheid elkaar af. Haar schurende personages zorgen voor plaatsvervangende schaamte en de eeuwige clichématige strijd tussen stad en provincie wordt akelig herkenbaar.

Over Rosa da Silva:

Rosa da Silva bewees op het podium thuis te horen, nadat ze hoofdrollen speelde in het toneelstuk ANNE en de musical De Tweeling. Nu stapt ze op overtuigende wijze cabaretland in als ‘veelzijdig talent dat van het podium afspat’ en nam ze na een verpletterende finale op het Amsterdams Kleinkunst Festival zowel de jury- als publieksprijs in ontvangst.

Speellijst Daar moet je heen

Bekijk de speellijst van de cabaretier met Drentse en Portugese roots. 

Leuk om te lezen