Scapino Ballet Rotterdam behoudt rijkssubsidie

Scapino Ballet Rotterdam behoudt rijkssubsidie

Scapino Ballet Rotterdam behoudt rijkssubsidie

Op donderdag 2 juli 2020 nam de Tweede Kamer met een zeer ruime meerderheid een motie aan die pleit voor het behoud van Scapino Ballet Rotterdam. Hiermee behoudt Scapino zijn plek in de landelijke culturele Basis InfraStructuur. Minister Van Engelshoven gaf in een debat eerder deze week al aan dat ook zij vindt dat Scapino een belangrijke rol vervult voor onder andere de spreiding van dans in Nederland.

Scapino Ballet Rotterdam is uiteraard enorm opgelucht door de motie van de Tweede Kamer en het besluit van de minister hieraan gehoor te geven. Sinds de presentatie van het advies van de Raad voor Cultuur is Scapino overstelpt met steunbetuigingen van het Nederlandse publiek, alle grote theaters in het land, dansopleidingen en collega dansgezelschappen wereldwijd.

Artistiek directeur Ed Wubbe: “De massale steun was werkelijk hartverwarmend! Het is prachtig om te zien wat ons gezelschap betekent, zowel voor dans- en theaterliefhebbers als voor professionals.”

Scapino Ballet Rotterdam kan zich nu voorbereiden op het uitvoeren van de ambitieuze plannen voor de periode 2021-2024, waarbij regionale spreiding en talentontwikkeling centraal staan.

Al staan de plannen voor komend cultureel seizoen door de corona crisis nog op losse schroeven. “Toch verheugt de organisatie zich op het benutten van de kansen die de anderhalve meter samenleving ook met zich meebrengt.”vertelt Wubbe. “Het dwingt ons op een andere manier te kijken naar onze voorstellingen. En dat levert nieuwe artistieke ideeën op.”

Scapino Ballet Rotterdam publiceert de programmering voor het komende culturele seizoen op 1 september.

Foto: Hans Gerritsen

 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link