Scapino helpt Scapino, help jij ook?

Scapino helpt Scapino, help jij ook?

Teken de petitie om rijkssubsidie voor het oudste dansgezelschap van Nederland te behouden.

Scapino helpt Scapino, help jij ook?

Scapino Ballet Rotterdam dreigt zijn rijkssubsidie kwijt te raken door een negatief advies van de Raad voor Cultuur. Daarom is Nederlands oudste dansgezelschap een petitie gestart. Die is inmiddels al ondertekend door zo’n 60.000 mensen. Tekenen kan tot en met 24 juni, dus de tijd dringt. Winkelketen Scapino steunt zijn naamgenoot door zijn vele communicatiekanalen in te zetten voor het ophalen van de benodigde handtekeningen.

Red Scapino Ballet Rotterdam

De Raad voor Cultuur adviseert minister Van Engelshoven om geen subsidie toe te kennen aan Scapino Ballet Rotterdam. Dat betekent dat het oudste dansgezelschap van het land de rijkssubsidie misloopt. Een grote strop voor Scapino Ballet, dat optreedt in theaters door het hele land. De organisatie zal grote gevolgen ervaren door het stopzetten van de subsidie. Door de petitie op Scapinoballet.nl te tekenen steunt u het dansgezelschap. Op 25 juni biedt Scapino Ballet Rotterdam de petitie aan aan leden van de Tweede Kamer.

Steun uit onverwachte hoek

Winkelketen Scapino, de naamgenoot van het bekende dansgezelschap, steunt de petitie van Scapino Ballet Rotterdam. De retailer roept zijn werknemers en klanten op om de petitie te ondertekenen en zet zijn vele communicatiekanalen in om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Een organisatie met zo’n lange geschiedenis en waardevolle bijdrage aan de culturele ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen mag niet zomaar verloren gaan, volgens retailketen Scapino.

Theaters schreven open brief aan Tweede Kamer

De bekende retailer is niet de enige die Scapino Ballet helpt voldoende handtekeningen te verzamelen. Jan Kooijman, voormalig danser bij het bekende dansgezelschap, roept op om de petitie te tekenen en 65 Nederlandse theaters schreven vorige week al een open brief in de Volkskrant. Ze verzochten hierin de Tweede Kamer om het advies van de Raad voor Cultuur niet op te volgen en het dansgezelschap dat optreedt door het hele land te blijven subsidiëren.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link