Schuld of onschuld – De Kerstmoord

Schuld of onschuld

Maak deel uit van de grootste volksjury ooit. Bekijk 7 dagen lang getuigenissen en pleidooien en beslis mee over schuld of onschuld

Online rechtzaakspel

Jan Kooijman en Louise Korthals nemen het als advocaat en officier van justitie tegen elkaar op in een online rechtszaakspel. Het is de eerste keer dat het concept Schuld of Onschuld, waarbij het publiek het lot van de verdachte in handen krijgt, in Nederland wordt uitgerold. Naast Kooijman en Korthals is Bram van der Vlugt te zien als de voorzitter van de rechtbank. Ook zijn er rollen voor onder andere Oda Spelbos, Matteo van der Grijn, Wim Daniëls, Anne Neuteboom, Vajèn van den Bosch, Thomas Cammaert, Kiki Schippers, Vincent Croiset en Stephanie van Eer.

Op 21 december 2020 start het Kerstmoordproces. Wie een ticket (à 15 euro) koopt op schuldofonschuld.nl krijgt online toegang tot steeds nieuwe videogetuigenissen, verklaringen en pleidooien. Na zeven procesdagen beslissen alle deelnemers over schuld of onschuld. Op oudejaarsdag komt een video online waarin te zien is wat er daadwerkelijk is gebeurd. Is de verdachte terecht veroordeeld of terecht vrijgesproken?

De Kerstmoord

Een jonge, charismatische priester wordt vermoord aangetroffen in de sacristie van zijn kerk. De dader lijkt de dorpsslager met wiens dochter de priester een relatie zou hebben. Twee jaar later komt de zaak voor bij de rechtbank en is het aan de jury om te beslissen over het lot van de verdachte.

Nu de theaterbezoek door corona nog steeds minimaal mogelijk is en het aanbod beperkt, wilde theaterproducent Hummelinck Stuurman een alternatief aanbieden voor de theaterliefhebber. Met Schuld of Onschuld hoopt ze iets nieuws te creëren waarbij deelnemers op kunnen gaan in een verhaal en daarmee iets bijzonders toe te voegen aan de kerstperiode.

Het idee voor ‘Schuld of Onschuld’ komt van de Belgische producent Uitgezonderd. In oktober van dit jaar lanceerden de Belgen een eerste online zaak met volksjury. Dit werd bij onze zuiderburen zo’n groot succes dat ze besloten het concept een vervolg te geven.

Voor meer informatie en ticketverkoop: www.schuldofonschuld.nl

 

 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link