Spannende theatervoorstelling ‘Oorlogsgeheimen’ in De Leest

Spannende theatervoorstelling ‘Oorlogsgeheimen’ in De Leest

Spannende theatervoorstelling ‘Oorlogsgeheimen’ in De Leest
4.5 -------- (1 stem)
Beoordeling

Na een aantal jaar komt ‘Oorlogsgeheimen’, op veler verzoek, weer terug. Zowel in het theater als op scholen. Deze bijzonder succesvolle theaterproductie, naar het bekroonde boek van Jacques Vriens, geeft een beleving mee die de bezoekers nooit meer zullen vergeten. Het werpt een blik op een zwarte bladzijde van onze vaderlandse geschiedenis en geeft stof tot nadenken over oorlogen van dit moment. Op 22 april speelt de voorstelling in De Leest in Waalwijk.

Over ‘Oorlogsgeheimen’

 • ‘De boodschap kan niet vaak genoeg verteld worden’
  Theaterparadijs *****
 • ‘Indrukwekkend stuk’
  I Love Theater
 • ‘Nodigt uit tot napraten en enorm goed gemaakt’
  MusicalWorld *****
 • ‘Wat een grenzeloos prachtige toneel’
  MusicalNieuws

‘Oorlogsgeheimen’

Het is 1943. Het Zuid-Limburgse dorp waar de elfjarige Tuur woont, is bezet door de Duitsers. Tuur en zijn buurmeisje Maartje vinden dit in het begin wel spannend. Langzaam maar zeker komen de kinderen erachter dat de bezetters in staat zijn tot de ergste dingen. Het is een vreemde tijd vol geheimen zoals de Engelse piloot die op zolder verstopt zit. En kunnen zij hun eigen meester vertrouwen of juist niet? Op een dag vertelt Maartje aan Tuur dat zij zelf ook een groot en gevaarlijk geheim heeft. En dan wordt alles anders… Tien jaar later denkt Tuur nog vaak terug aan de oorlog. Aan zijn buurmeisje Maartje. En dat grote geheim…

Oorlogsgeheimen is een intieme theatervoorstelling die kinderen, jong volwassenen en ouderen verbindt en bij het publiek een enorme indruk achterlaat. Theaters zetten hun deuren open voor families en scholen, ook is het mogelijk de productie op school te spelen. Het stuk kent prachtig lesmateriaal.

Tour

Tussen 4 maart 2018 en 28 mei 2018 zal de voorstelling zo’n 70 keer door het hele land gespeeld worden. De speellijst is terug te vinden op onze site: www.vanengelenburgtheater.nl en www.theaterinschool.nl.

Cast

Spel: Maarten Ebbers en Maria Noë Regie: Pepijn Cladder Muziek: Arthur Umbgrove en Alberto Klein Goldewijk Script: Tom Sijtsma Beeld: John Bosgra Foto’s: Govert de Roos
Decor: Elze van den Akker Producent: Stichting OTO Idee en productie: Henrike van Engelenburg

Spannende theatervoorstelling ‘Oorlogsgeheimen’ in De Leest
4.5 -------- (1 stem)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link