Speciale editie: Delft Fringe Festival 2021 gaat digitaal!

Speciale editie: Delft Fringe Festival 2021 gaat digitaal!

Van 27 mei t/m 6 juni 2021.

Delft Fringe Festival gaat digitaal!

Delft Fringe Festival nodigt iedereen uit voor de allereerste online editie van het festival. Geniet van een heuse theatrale binge-watch-marathon. In je eigen woonkamer, op het balkon of in de tuin. Via je laptop, tablet of smartphone. Ruim 30 jonge makers – van cabaretier tot singer-songwriter en van danser tot theatermaker –  staan al maanden te popelen om weer het podium op te gaan. Delft Fringe Festival laat hen 11 dagen lang van je beeldscherm knallen, zo jouw woonkamer in!

Festivalgevoel 2.0

De voorstellingen van de ruim 30 makers zijn deze zomer op vaste tijden online te zien via de website van het festival. Ondanks dat de vorm anders is dan voorgaande jaren, biedt Delft Fringe Festival een echte culturele belevenis. Onverwachte ontmoetingen, gezellige festiviteiten en interactieve ervaringen zullen op verrassende wijze je woonkamer binnenkomen voor een echt festivalgevoel 2.0! Vanaf het kopen van je ticket tot het moment dat je de laptop dichtklapt.

Nieuwe generatie podiumkunstenaars

Tijdens Delft Fringe Festival wordt iedereen, van jong tot oud, uitgenodigd om in een ongedwongen sfeer nieuwe makers en genres te ontdekken. Opkomende podiumkunstenaars – zoals Dion van Rijt, de Prima Donna’s en het Skazka Kwartet – laten je genieten, luisteren, dansen en ervaren. Delft Fringe Festival toont werk van makers die mooie relevante verhalen te vertellen hebben. Verhalen die niet zelden een fascinerend beeld schetsen van de wereld van vandaag.

Stip op de horizon

Vanwege de pandemie, die alsmaar voortduurt, kon Delft Fringe Festival 2020 onverwacht geen doorgang vinden. Maar, wat in 2020 praktisch niet meer te regelen was, grijpt Delft Fringe Festival in 2021 met beide handen aan: “Door te kiezen voor een online editie kan het festival gegarandeerd doorgaan en geven we jonge makers, in een tijd dat talentontwikkeling zo goed als stilstaat, een plek om zich te presenteren en hun netwerk te vergroten”, aldus Roel Funcken, directeur Delft Fringe Festival.

Over Delft Fringe

Delft Fringe Festival geeft jonge makers de kans om vlieguren te maken binnen een professionele setting en zich op deze manier verder te ontwikkelen. Maar óók om het publiek te vermaken, te ontroeren en zich te laten verleiden door deze fantastische nieuwe talenten. Jouw ticket is hun springplank. Een springplank de wereld in.

Met ruim 14.000 bezoekers in 2019 is Delft Fringe Festival inmiddels een begrip geworden. In de afgelopen jaren bood Delft Fringe Festival een springplank aan o.a. Lisa Ostermann, Eva Bos, Belinfante Quartet, tg Alles Valt, De Gestampte Meisjes, Jasper Smit en HUN.

Start kaartverkoop

Vanaf 1 april is het volledige programma bekend. De kaartverkoop start op zaterdag 24 april via www.delftfringefestival.nl.

Beeld: Dion van Rijt
Fotograaf: Marije Dijkema

 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link