Subsidie aan zijden draadje voor De Kleine Komedie

Subsidie aan zijden draadje voor De Kleine Komedie

Subsidie voor De Kleine Komedie in Kunstenplan 2021-2024 aan een zijden draadje

Vorige week heeft het AFK de subsidietoekenningen voor de periode 2021-2024 bekend gemaakt. De subsidieaanvraag van De Kleine Komedie is positief beoordeeld, waarbij wordt geadviseerd onze aanvraag te honoreren met een verhoging ten opzichte van het huidige subsidiebedrag van € 20.000 per jaar. Goed nieuws dus! Helaas is er onvoldoende budget beschikbaar om onze aanvraag te honoreren. De kwaliteit van alle aanvragen tezamen is van hoog niveau en kort door de bocht gezegd is er domweg te weinig geld om iedereen het geadviseerde bedrag ook daadwerkelijk toe te kennen.

De Kleine Komedie heeft echter goede hoop dat het alsnog goed gaat komen. Binnen de discipline Theater kan met het beschikbare budget 35% van de positief beoordeelde aanvragen worden gehonoreerd terwijl dat in de andere disciplines ruim 60% is. Het AFK heeft daarom een herschikking van het budget binnen de begroting van het Kunstenplan voorgesteld waardoor er ook binnen onze discipline 60% kan worden gehonoreerd. De wethouder heeft aangegeven dit plan te willen bespreken in het college om het voorstel daarna voor te leggen aan de gemeenteraad. Het theater hoopt natuurlijk van harte dat de raad hiermee instemt. Dat geeft De Kleine Komedie weer lucht voor de komende vier jaar.

Naast het oplossen van de vraagstukken waar de coronacrisis het theater voor stelt is dit een volgende hindernis die we moeten zien te nemen. Ze hebben al eerder met dit bijltje moeten hakken. Toen hebben ze het gered dankzij Youp en onze Vrienden. De hoop is nu gevestigd op de wethouder en de gemeenteraad.

De Kleine Komedie is blij met alle steunbetuigingen die zij hebben mogen ontvangen. Hou sowieso je postvak in de gaten, binnenkort ontvang je bericht over de start van het nieuwe seizoen.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link