Het Suzhou Ballet Theatre

Het Suzhou Ballet Theatre

Het Suzhou Ballet Theatre
5 -------- (1 stem)
Beoordeling

Het Suzhou Ballet Theatre, één van China’s meest veelbelovende balletgezelschappen, heeft zich van het begin af aan toegelegd op het herkennen van grenzen in het algemeen en het mixen van interculturele aspecten in het bijzonder. Één van de beste voorbeelden hiervan is hun interpretatie van Shakespeare’s “Romeo & Julia”.

Chinese Suzhou Ballet naar Nederland

In november zal het Chinese Suzhou Ballet naar Nederland komen voor een 5-tal voorstellingen van Shakespeare’s interpretatie van “Romeo & Julia”.

Het stuk heeft onder leiding van de met meerdere internationale prijzen onderscheiden Jiabin Pan en Ying Li een stijlvolle, moderne en bovenal Chinese sfeer meegekregen. Zij hebben daarbij Shakespeare’s “Romeo & Julia” verweven met het eeuwenoude Chinese parabel van “The Butterfly Lovers”.  Een verhaal dat een grote vergelijking toont met “Romeo & Julia” maar dan doorspekt met Chinese mystiek. De oudste versie van “The Butterfly Lovers” stamt overigens uit de tijd van de Tang dynastie ca 700 na Chr. en wordt gerekend tot één van de vier grote volksvertellingen in China.

“We wilden een versie van Romeo & Julia creëren die modern in esthetische zin, maar tegelijkertijd de typerend Chinese opvattingen op het gebied van emoties en normen en waarden in zich herbergt” zegt Li hierover, die samen met Jiaban Pan de choreografie van deze productie voor haar rekening heeft genomen.
De tour die in november langs Frankrijk, Belgie en Nederland gaat, is mogelijk gemaakt dankzij het China National Arts Fund.

Jiabin Pan en Ying Li

Jiabin Pan en Ying Li zijn naast collega’s ook een echtpaar. Zij ontmoetten elkaar tijdens hun studio aan de Dance Academy van Beijing waar ze beiden in 1987 afstudeerden. Vervolgens werden ze samen solist van het Nationale Ballet van China. In 1992 werden zij gevraagd voor het Ballet Met in Colombus, Ohio in de Verenigde Staten. Later maakten ze een overstap naar Pittsburg Ballet Theatre. Daar hebben zij 12 jaar met veel succes gedanst.

Beiden hebben gedurende hun carriere meerdere internationale prijzen en onderscheidingen mogen ontvangen, waaronder de 12th Varna International Ballet Competition en de Osaka International Ballet Competition. Ook werden zij uitgenodigd voor de 10th International Ballet Festival in Cuba (1987) en het Andersen Festival in Kopenhagen, Denemarken (1988).

In 2007 keerde zij terug naar Suzhou om hun eigen balletgezelschap op te richten waarmee zij nu furore maken. Zo hebben zij inmiddels een groot aantal producties op hun naam staan, waaronder: Double Happiness, Chopin’s Poem, Dancing on Rock (2008), Su SHOW (2009), Romeo and Juliet (2010), Coppelia (2011), Legend of Beauty (2012), The Nutcracker (2013) en Carmen (2014).

Speellijst “Romeo & Julia”

Het beroemde chineze koppel komt in november naar Nederland en speelt in een aantal theaters hun balletvoorstelling.

  • 07-11 Enschede – Wilmink Theater
  • 14-11 Apeldoorn – Orpheus
  • 16-11 Breda – Chassé
  • 19-11 Amsterdam – RAI
  • 22-11 Den Haag – World Forum
Het Suzhou Ballet Theatre
5 -------- (1 stem)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Leuk om te lezen

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Zaterdag 8 december 2018
Hansi Hinterseer 2018
Tiroler Echo
Samen met das Tiroler Echo brengt hij een optreden van zijn grote Christmas Tour 2018. Nog enkele kaarten beschikbaar
Meer informatie
Bestel snel, want op is op.
close-link