The Blend van het Scapino Ballet ook te zien via livestream

The Blend van het Scapino Ballet ook te zien via livestream

Fantasie en realiteit lopen door elkaar in een droomwereld bij de nieuwste voorstelling van het Scapino Ballet

The Blend

Scapino Ballet Rotterdam presenteert op donderdag 24 september in de Rotterdamse Van Nelle Fabriek The Blend, de eerste productie van het gezelschap in het coronatijdperk. Omdat alle acht avonden zijn uitverkocht is The Blend op 30 september ook via een livestream te zien.

Smaken verschillen en dat geldt zeker voor The Blend. In de Van Nelle Fabriek, waar ooit exotische koffiesoorten werden gemengd tot een nieuwe smaak, mixt een groep jonge choreografen en muzikanten in The Blend verschillende stijlen dans en muziek door elkaar.

De jonge Nederlandse danser en choreograaf Justin de Jager is een pionier in de breakdancediscipline ‘Threading’, een oneindige opvolging van bewegingen waarin dansers als één lichaam in elkaar verstrengeld zijn. Justin won vorig jaar de publieksprijs van het Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) en haalde de halve finale van Hollands Got Talent.

De Spaanse topdanseres en choreografe Alba Castillo zorgt in The Blend voor pure danspoëzie met een vleugje magie. In de oude fabriekshal van Van Nelle bloeit een droomwereld op waarin fantasie en realiteit door elkaar lopen.

De Rotterdamse spoken word artiest, muzikant, rapper en performer DOX (Unorthadox) laat muzikanten en dansers in The Blend elkaar uitdagen mee te gaan in verrassende improvisaties. Met zijn liefde voor ontregelen en het doorbreken van bestaande codes weet Dox een nieuwe dynamiek tussen dans en muziek te creëren.

Credits

Choreografie: Alba Castillo, Justin de Jager, Dox (Unorthadox)

Concept & regie: Ed Wubbe

Live muziek: DOX (Unorthadox) i.s.m. Enio Ramalho, Bruno Ferro Xavier Da Silva, Alessandro Russo

Te zien: 24 t/m 27 sept. en 30 sept. t/m 3 okt. 2020 in de Van Nelle Fabriek

Livestream: woensdag 30 september

Tickets & info: Scapinoballet.nl

Foto: Justin de Jager

 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link