The US election 2020

The US election 2020

De symfonische klank van de Amerikaanse verkiezingen

The US election 2020

Engelse dirigent Jamie Phillips en journalist Eelco Bosch van Rosenthal laten hun licht schijnen op de Amerikaanse verkiezingen. De bekende Amerika-correspondent blikt terug, ondersteund door bekende en minder bekende werken van Amerikaanse componisten, op de verkiezingsstrijd. Symfonische muziek, Amerikaanse politiek en een spannende avond in Nijmegen, Arnhem, en Deventer.

Amerika-kenner bij uitstek

Vier jaar president Trump deden Amerika en de rest van de wereld op hun grondvesten schudden. Wordt het na de verkiezingen weer Donald Trump, of komt er een nieuwe president die een totaal andere richting inslaat? Eelco Bosch van Rosenthal, NOS-correspondent in de Verenigde Staten en Amerika-kenner bij uitstek, laat zijn licht schijnen over deze spannende verkiezingen voor de Verenigde Staten en de uitslag daarvan. Dat doet hij niet alleen. Ter illustratie en verdieping van zijn verhaal speelt Phion een aantal bekende en minder bekende werken van Amerikaanse bodem. 

De muzikale ziel van Amerika

Dirigent is de Engelse Jamie Phillips, die door zijn deelname aan het opleidingsproject van het Los Angeles Philharmonic Orchestra de muzikale ziel van Amerika door en door heeft leren kennen. Journalist Eelco Bosch van Rosenthal is vooral bekend als Amerika-correspondent voor het NOS Journaal. Hij studeerde letteren in Groningen met Amerikanistiek als afstudeerrichting. In 2016 was de door hem gepresenteerde reisdocumentaireserie ‘Droomland Amerika’ bij de VPRO te zien. Hij is presentator bij Nieuwsuur en schrijft voor Vrij Nederland.

Jamie Phillips – dirigent
Eelco Bosch van Rosenthal – presentatie
Roberta Alexander – sopraan

Programma

Copland Ceremonial Fanfare
Walker Lyric for strings
Adams A final shaking uit Shaker Loops
Copland ‘Heart, we will forget him’ uit Eight poems of Emily Dickinson
Copland ‘At the river’ uit Old American songs
Copland ‘I bought me a cat’ uit Ol American songs
Antheil A Jazz Symphony

Data

Nijmegen – De Vereeniging – 19.11.2020 – 20:15
Arnhem – Musis – 20.11.2020 – 21:00
Deventer – Deventer Schouwburg – 21.11.2020 – 20:00 

Voor meer informatie en kaartverkoop zie www.phion.nl 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link