Theaterfestival Noorderzon Groningen 2018

Theaterfestival Noorderzon Groningen 2018

Theaterfestival Noorderzon is weer begonnen! Elf dagen lang staat het Noorderplantsoen in de stad Groningen weer op z’n kop! Van woensdag 23 augustus tot en met zondag 2 september kan de cultuurfreak weer zijn hart ophalen met de meest uiteenlopende voorstellingen. Hieronder vind je alle benodigde informatie over Noorderzon 2018.

Datum Theaterfestival Noorderzon Groningen 2018

Wanneer is Noorderzon nu precies? Het festival start op woensdag 23 augustus. De laatste dag van het festival is zondag 2 september. Het programma ziet er elke dag anders uit dus houd het vooral niet bij één bezoekje! Het elfdaagse festival trekt elk jaar zo’n 135.000 bezoekers uit zowel Groningen als de rest van Nederland en zelfs de wereld.

Programma Noorderzon 2018

In 2018 vindt alweer de 28e editie van Noorderzon plaats. Zoals elk jaar is er nu ook weer een nieuw en spannend programma voor elke cultuurliefhebber. De voorstellingen zijn zowel in het Noorderplantsoen als op verschillende andere locaties DownTown Groningen. Er is nieuw werk te zien van grootheden, er zijn jonge makers en oude bekende uit landen als Cambodja, Zwitserland, Finland, Mozambique, Australië en Frankrijk. Van over de hele wereld worden er verhalen verteld. Hieronder enkele aanraders van Noorderzon 2018 uitgelicht:

Lynette Wallworth – Collisions

In deze onthutsende virtual reality-documentaire neemt Lynette Wallworth haar publiek mee naar de Aboriginals in Australië. Ze legt het verhaal vast van ouderling Nyarri Morgan en zijn Martu-stam, zij leven in de afgelegen Maralingu-woestijn. Tot de jaren zestig is deze groep nauwelijks in aanraking geweest met de Westerse cultuur, totdat ze onverwachts getuige zijn van een kernproef. Het is een hartverscheurende, explosieve fim over de allesverwoestende kracht van nucleaire wapens en de noodzaak om een antwoord te vinden op onze destructieve omgang met planeet Aarde.

Jaha Koo – Cuckoo

De hoofdrol in deze bijzondere voorstelling is voor drie pratende rijstkokers van het merk Cuckoo. Cuckoo is het tweede deel van Jaha Koo’s Harmatia Trilogie. De rijstkokers zijn mondig en confronterend. In ieder geval voor de Zuid-Koriaanse Koo zelf, nadat hij op een dag werd overrompeld door eenzaamheid toen zijn keukenhulpje hem vertelde dat zijn rijst gaat was. Zijn eenzaamheid verhief hij tot kunst met deze multimediale voorstelling. Het is een persoonlijk maar tegelijkertijd universeel portret van de ingewikkelde relatie tussen een thuis en een thuisland, verpakt in een grappige botsing met de moderne technologie.

United Fall – Girl Song

Veelbelovende choreograaf Emma Martin zit de kunst van het vertellen in het bloed. De Ierse heeft een feilloos gevoel voor sfeer. In Girl Song reflecteren vier generaties vrouwen op wat het betekent om iemand te zijn, om vrouw te zijn. Ze staan dansend stil bij vier kenmerkende levensfasen in een sublieme choreografie vol onverwachte wendingen. Martin verkent met prachtige kostuums en intelligent gebruikte rekwisieten lichtvoetig een wereld die balanceert tussen werkelijkheid en fantasie.

Leuk om te lezen

Op deze pagina van Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop. 

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.