Theaterfestivals zomer 2018

Theaterfestivals zomer 2018

De zomer staat weer voor de deur, en dat betekent: talloze leuke theaterfestivals! Wij zetten een aantal aanraders op een rijtje als het aankomt op theaterfestivals in de zomer van 2018. Enjoy!

Theaterfestival Boulevard

In Den Bosch vindt elk jaar theaterfestival Boulevard plaats. Er zijn talloze kleine en grote theaterproducties te bekijken op het gebied van dans, muziek, theater, jeugdvoorstellingen, beeldende kunst en muziektheater. Typerend voor het theaterfestival is het internationale karakter. In 2018 vindt Boulevard plaats van 2 tot en met 12 augustus. Wat valt er hier te bekijken? Onder andere Italiaan Pippo Delbono. Met vijftien artiesten, gehandicapten en performers maakt hij zogenaamde ‘levende schilderijen’. Hij heeft een eigenzinnige, persoonlijke en liefdevolle theatertaal.

De Parade

Misschien wel het bekendste theaterfestival van Nederland: de Parade! Dit rondreizende festival vindt natuurlijk ook in de zomer van 2018 weer plaats en doet weer Rotterdam (29 juni – 8 juli), Den Haag (13 – 22 juli), Utrecht (27 juli – 12 augustus) en Amsterdam (17 augustus – 2 september) aan. In totaal zijn er zo’n tachtig theater-, dans- en muziekvoorstellingen voor groot en klein te bewonderen. Voor kinderen van alle leeftijden is er ook de KinderParade. De meeste voorstellingen worden speciaal voor de Parade gemaakt en het programma wisselt in elke stad en elke avond. Enkele acts: Lefkop met Superloeser, Hadewych Minis met Minis Plus, Theatergroep Wie Walvis met Blauw Gras en Steef de Jong met Sisi Boy. Aanrader!

Zwarte Cross

Het Zwarte Cross festival mag dan wel niet bekend staan als theaterfestival, dat betekent niet dat hier niet veel leuke theatervoorstellingen te bekijken zijn! Het festival vindt in 2018 weer plaats in Lichtenvoorde van 12 tot en met 15 juli. Wat is er hier te zien op theatergebied? Nederlands bekendste goochelaar Hans Kazàn geeft een wervelende goochelshow met verbluffende trucs en natuurlijk humor. Bekijk ook de hilarische show van stand-up comedian Emiel van der Logt. In ‘Stop met huilen’ gaat hij alle kanten op: van alcoholcontroles tot vluchtelingen en van oververmoeidheid tot vrouwenlogica. Zonder filter en natuurlijk niet altijd politiek correct. Vergeet niet: hoe erg je ook denkt dat je leven is, er valt altijd wat te lachen dus stop met huilen! Arie Koomen is ook voor het eerst te zien op Zwarte Cross. Wat hij gaat doen? Nog geen flauw idee! Maar laat ‘m maar improviseren want dat kan hij als de beste!

Oerol 2018

Oerol is elk jaar een tiendaagse estafette van locatietheater op Terschelling. Elke theaterliefhebber kent dit festival natuurlijk! Elk jaar bezoeken zo’n 50.000 mensen het zomerfestival. In 2018 vindt het plaats van 15 tot en met 24 juni. Tijdens dit festival staan de begrippen natuur, experiment en natuurlijk cultuur centraal! Een van de hoogtepunten van 2018 zal waarschijnlijk Liquid Loft worden, dit is het dansgezelschap rond Chris Haring. Mis dit zomerfestival 2018 niet!

Noorderzon 2018

Van donderdag 23 augustus tot en met zondag 2 september is het in de stad Groningen weer tijd voor Noorderzon! Dit jaar vindt alweer de 28e editie plaats van dit internationale kunstenfestival. In het vrij toegankelijke Noorderplantsoen is het tien dagen lang een groot zomerfeest waar spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld bij een komen. Mis het niet!

Neem anders ook eens een kijkje bij alle theatervoorstellingen voor komend theaterseizoen!

Leuk om te lezen