Theaterhappening Boys won’t be boys toont mannen in al hun glorie

Theaterhappening Boys won't be boys toont mannen in al hun glorie

Theaterhappening Boys won't be boys toont mannen in al hun glorie
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

De mannen van Boys won’t be boys doorbreken de hokjes en maken ruimte om zichzelf te zijn. 

Boys won’t be boys in al hun glorie

Vanaf augustus tourt BOYS WON’T BE BOYS door het hele land. De theaterhappening brengt een onwaarschijnlijk grote groep jongens samen die met hun persoonlijke verhaal stereotypes op het gebied van mannelijkheid doorbreekt. “Wij laten zien dat als man je kwetsbaar opstellen juist stoer is” aldus Rikkert van Huisstede, oprichter en regisseur. Niet alleen het onderwerp, ook de vorm is bijzonder.

“Het lijkt een collage van dansers, zangers, rappers, dichters en theatermakers. Alles kan en alles mag. We doorbreken de hokjes en maken ruimte om onszelf te zijn.”

Rikkert, die hiervoor tourde met Herman van Veen en in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival stond, gelooft dat er meer lieve jongens nodig zijn: “Ik voelde me heel eenzaam en geloofde dat er meer jongens moesten zijn die zich zo voelen.” Dit bleek zeker het geval.

Nieuwe kijk op mannelijkheid

Binnen afzienlijke tijd had hij een groep van 500 geïnteresseerden. “Jongens die niet aan het mannelijkheidsideaal voldoen, denken vaak dat ze iets fout doen. Ze denken dat ze mannelijker zouden moeten zijn.” Samen met een aantal van hen richtte hij daarom BOYS WON’T BE BOYS op, om te laten zien hoe het anders kan: “In tijden van #metoo, homofobie, seksisme, racisme en geweld zijn wij misschien juist een oplossing. Het is als het ware een soort nieuwe kijk op mannelijkheid.” Aldus Van Huisstede.

Dat Nederland zit te wachten op deze show moge duidelijk zijn. Het gezelschap maakte een enorme groeispurt door. Beloonde de jury van Amsterdam Fringe Festival BOYS WON’T BE BOYS vorig jaar nog met een honourable mention, nu spelen ze, gesteund door de VandenEnde Foundation en VSB Fonds 19 shows in 11 steden. De eerste show staat gepland op 8 augustus op theaterfestival Boulevard in Den Bosch (4x). Daarna zullen Tilburg (3x), Utrecht, Rotterdam, Enschede, Almere, Amsterdam (5x), Arnhem, Groningen, Den Haag en Breda aangedaan worden.

Theaterhappening Boys won't be boys toont mannen in al hun glorie
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Leuk om te lezen

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link