Theaterweekend 2016 een groot succes

Theaterweekend 2016 een groot succes

Afgelopen weekend gingen meer dan 100.000 bezoekers naar ruim 35 theaters voor de eerste editie van de Bank Giro Loterij Theaterweekend mag het gerust een doorslaand succes genoemd worden.

Initiatiefnemers Nationaal Theaterfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Bank Giro Loterij organiseerden de afgelopen dagen met de
theaters een prachtig programma vol ruime keuze aan cabaret, toneel, komedie en musical voorstellingen voor het publiek. De bezoekers konden voor € 10.- per kaartje naar een voorstelling. Het theater hield hun agenda tot op het laatste moment als totale verassing voor het publiek ‘geheim’, en veel theaters maakten er ook vooral een feestelijk weekend van.

Doel Bank Giro Loterij Theaterweekend

Het doel van de organisatie is: Meer bezoekers warm maken voor wat het theater zoal te bieden heeft. Heel Nederland laten zien hoe leuk, waardevol, ontroerend, grappig en vooral gezellig een avondje theater kan zijn, daarvoor hebben het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds het BankGiro Loterij het Theaterweekend in het leven geroepen. In iedere provincie van Nederland waren er theaters die hier aan deelnamen. En voor het publiek was het een feest!

BGL TheaterweekendDe organisatie heeft in meerdere theaters door het land zelf gezien hoeveel en hebben daar met eigen ogen gezien hoeveel nieuwe bezoekers hun weg naar het theater hebben gevonden. ‘Het is bijzonder om te zien dat niet alleen de reguliere theaterbezoekers dit weekend naar hun theater kwamen maar zeker ook mensen die bijna nooit in het theater komen nu toch een kijkje kwamen nemen bij een voorstelling, een workshop of een andere activiteit.

‘Dit is precies wat de organisatie wilde bereiken met dit theaterweekend. Waarschijnlijk was dit het startsein voor een nieuwe traditie!’
Aldus Albert Verlinde.

Voor meer informatie over het Bank Giro Loterij Theaterweekend ga naar nationaaltheaterweekend.nl
Foto/Bron: Musical Nieuws / Monique Hoffmann

Steun het theater

Diverse fondsen zijn opgericht omdat de overheid meer en meer bezuinigt op het theater, daardoor wordt het aanbod van bijzondere en grootschalige voorstellingen in het land steeds minder. Eén van de fondsen is het Nationaal Theater Fonds. Dit fonds is een brede stichting die theaters en theatergezelschappen ondersteunt om voorstellingen te kunnen blijven maken.

Nationaal TheaterfondsTheaterfondsen

Er zijn speciale fondsen opgericht om het theater te ondersteunen, waaronder het Nationaal Theaterfonds.

Lees ook: Steun het theater

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.