Top 5 leukste openluchtvoorstellingen van zomer 2018!

Top 5 leukste openlucht voorstellingen van zomer 2018!

Het theaterseizoen mag dan wel afgelopen zijn, dat betekent niet dat er niets meer te doen is op cultureel gebied! De zomermaanden zijn natuurlijk hét seizoen voor de openluchttheaters. In veel dorpen en steden is wel een openluchttheater te vinden, met vele diverse acts. Van de jaarlijkse voorstellingen van de regionale toneelverenigingen tot optredens van Nederlands bekendste artiesten. Hieronder hebben wij de vijf leukste openlucht voorstellingen in de zomer van 2018 voor je op een rijtje gezet!

Yentl en de Boer in Concert

Zaterdag 11 augustus 2018
Caprera Bloemendaal
Yentl en de Boer verzamelen elke zomer hun grappigste, mooiste en meest ontroerende liedjes en trekken daarmee samen met hun lievelingsmuzikanten langs de festivals en openluchttheaters. Eerder stonden ze onder andere al op Lowlands, in het Vondelpark en op Zwarte Cross. Het duo ontving eerder al de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs voor beste theaterlied (Ik heb een man gekend). Het Parool noemt ze “momenteel de beste liedjesschrijvers van Nederland”, het NRC omschrijft Yentl en de Boer als “geestig en licht ontroerend tegelijk” en het Dagblad van het Noorden vindt hun “materiaal altijd onderscheidend en bijzonder”. Dus heb je ze nog nooit gezien, of wil je het weer meemaken: zorg dat je er bij bent!

De Gruffalo (3+)

Dinsdag 14 augustus t/m zaterdag 1 september 2018
Het Amsterdamse Bostheater Amstelveen
Theatercollectief Meneer Monster brengt met De Gruffalo een spannende fysieke slapstickvoorstelling naar het Amsterdamse Bostheater. Deze voorstelling is voor iedereen van 3 jaar en ouder en is gebaseerd op het bekende boek ‘De Gruffalo’ van Julia Donaldson. De Gruffalo heeft een tong zo zwart als drop, oranje ogen en paarse stekels op zijn rug. In het donkere, diepe bos loopt een klein muisje. Het muisje wordt beslopen door drie dieren die hem graag op zouden willen eten… Gelukkig gebruikt het muisje zijn fantasie en weet hij zo een list te bedenken. Maar wat gebeurt er als hij ineens wordt geconfronteerd met zijn eigen verzinsels? En overwint het muisje zijn angsten voor die grote griezel?

Het Grote Piratenavontuur

Donderdag 9 augustus 2018
Openluchttheater Mariahout
Een spannende familiemusical vol met zeewaardige avonturen, een flinke vloedgolf aan humor en spetterende muziek, dat is Het Grote Piratenavontuur! De vader van Jules verdwijnt op mysterieuze wijze terwijl hij op zoek is naar de schat der zeven zeeën. Sindsdien doet Jules er alles aan om via aanwijzingen te ontdekken waar zijn vader is. Op een warme zomeravond moet hij op zijn zusje passen als zij ontvoert wordt door gemene Piraat Pirossa. Misschien is zij de sleutel om de beroemde schat te vinden? Jules moet samen met stoere Piraat Elize de piratenwereld indruiken om zijn zusje te redden!

Hakim op z’n best (3+)

12 augustus 2018
Zuiderpark Theater Den Haag
Iedereen kent Hakim wel als de zachtaardige maar absurdistische clown uit Sesamstraat. Met zijn nieuwste show richt mimespeler en theaterartiest Hakim zich zowel op kleine als grote mensen. Hij haalt zijn inspiratie uit de problemen van de grotemensenwereld. Hij vertaalt deze met veel humor naar de wereld van kinderen. In deze voorstelling is álles mogelijk!

Lucifer – Theatergroep de Kersouwe

Zondag 12 augustus t/m zondag 2 september 2018
Natuurtheater Kersouwe Heeswijk-Dinther
Van 12 augustus tot en met 2 september is het stuk Lucifer van Theatergroep de Kersouwe zeven keer te bekijken in het Natuurtheater. Dit hemelse stuk vol duivelse dilemma’s gaat over wat goed en wat slecht is. Aartsengel Gabriël heeft een burn-out, hierdoor is het in de hemel een uitgebluste boel waar de bureaucratie hoogtij viert. Hierdoor zien Lucifer en zijn aanhangers na duizenden jaren de kans om de hemel weer over te nemen. Ze lijken een eind op weg te zijn als nieuwkomer Lin op zoek gaat naar antwoorden…

 

Neem ook een kijkje bij de rest van de theatervoorstellingen!

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.