UIT Festival Den Haag 2018

UIT Festival Den Haag 2018

Dé opening van het culturele seizoen in Den Haag is natuurlijk het UIT Festival Den Haag! Van vrijdagavond 31 augustus 2018 tot en met zondag 2 september 2018 zijn er meer dan 100 gratis optredens te zien tijdens het UIT Festival in Den Haag. Het is alweer de 46e editie van het festival. Lees er hieronder alles over!

Datum UIT Festival Den Haag 2018

Het UIT Festival Den Haag 2018 wordt gehouden van vrijdag 31 augustus tot en met zondag 2 september. Het culturele programma vindt plaats op de vrijdagavond, op de zaterdagavond en op de zondagmiddag.

Programma UIT Festival Den Haag 2018

Op het moment van schrijven is het volledige programma van het UIT Festival in 2018 nog niet bekend. Wel weten we dit: De cultuurankers houden op vrijdagavond 31 augustus open huis. Op zaterdagavond 1 september, aansluitend op het Embassy Festival, is er op het Lange Voorhout en in verschillende theaters een programma vanaf 19:30 uur. Daarna vindt de ‘afterparty’ Club Hopping plaats, ervaar hier het Haagse nachtleven als nooit tevoren! Op het Lange Voorhout vindt op zondag 2 september zoals elk jaar de culturele informatiemarkt plaats, er zijn vier buitenpodia en er is straattheater en natuurlijk zijn er food en drinks. De theaters in het centrum openen dan hun deuren met ook dit jaar weer een vol programma vol met verrassende elementen.

Wat is er te zien op het UIT Festival?

Er zullen gedurende het hele festival meer dan 100 voorstellingen plaats vinden in talloze genres, van cabaret tot dans, van klassieke muziek tot popmuziek en van kindervoorstellingen tot straattheater. Een sneak preview van wat er in 2018 te verwachten is:

  • De Dutch Don’t Dance Division
  • Soundos, Alex Ploeg, Leon van der Zanden, Howard Komproe, Patrick Nederkoorn, Pieter Verelst en Berit Companjen in Diligentia
  • Clubhopping op zaterdagavond
  • Paard van Stal festival
  • La La Land in de Openlucht Bios

Benieuwd hoe het er in voorgaande jaren aan toe ging? Bekijk hieronder de aftermovie van afgelopen jaar!

Mis de opening van het culturele seizoen in Den Haag niet en kom naar het 46e UIT Festival van 31 augustus t/m 2 september!

 

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.