UITmarkt Amsterdam 2018

Uitmarkt Amsterdam 2018

Dé opening van het Nederlandse culturele seizoen, dat is natuurlijk de Uitmarkt! In 2018 is het alweer tijd voor de 41ste editie. Net zoals afgelopen jaar vindt de Uitmarkt 2018 weer plaats rond het Oosterdok en het Marineterrein Amsterdam in het laatste weekend van augustus. Er zijn in totaal zo’n 300 optredens te bekijken, verspreid over 25 podia. Uiteraard ontbreekt op zondagavond de populaire Musical Sing a Long niet als afsluiter!

Datum Uitmarkt Amsterdam 2018

Elk jaar vindt de Uitmarkt plaats in het laatste weekend van augustus, dit zal ook in 2018 het geval zijn. De Uitmarkt vindt plaats op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 augustus 2018.

Lees meer over de UITmarkt.

Wat is de Uitmarkt eigenlijk?

De Uitmarkt is dé landelijke opening van het culturele seizoen. Iedereen die interesse heeft kan hier terecht voor een dwarsdoorsnede van verschillende podiumkunsten. Daarnaast komen er ook disciplines als literatuur, museale kunsten, films en nieuwe media aan bod. Jaarlijks komen er bijna een half miljoen bezoekers op de Uitmarkt af! De bezoekers krijgen hier een voorproefje van wat er in seizoen 2018-2019 te beleven is in de theaters, musea en concertzalen. En dit allemaal gratis, dus voor iedereen toegankelijk! Op deze manier kan iedereen proeven van het diverse culturele aanbod in Nederland, er treden in totaal zo’n 2000 artiesten op. Het is in de loop der jaren uitgegroeid tot het grootste en bekendste culturele festival van ons land.

Musical Sing-a-Long 2018

De afsluiter en ook het hoogtepunt van het festival is elk jaar de Musical Sing-a-Long. Ook in 2018 wordt het ongetwijfeld weer een geweldig feest. Het publiek kan zich opmaken voor een avond vol prachtige nummers uit de musicals van komend seizoen. Wie weet wat er dit jaar te zien is? Misschien wel voorproefjes van musicals zoals Mamma Mia, SOOF, The Addams Family en Evita? Op moment van schrijven is het programma nog niet bekend, maar dit zijn natuurlijk grote kanshebbers!

Zelf alvast een kijkje nemen bij het culturele aanbod van komend theaterseizoen? Bekijk dan hier alle theatervoorstellingen.

 

 

[rwp-review id="0"]

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link