Vanaf dit najaar krijgt Maastricht een nieuwe theaterzaal erbij: M-theater.

Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht lanceren nieuwe theaterzaal met 1250 stoelen

Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht lanceren nieuwe theaterzaal met 1250 stoelen

Vanaf dit najaar krijgt Maastricht een nieuwe theaterzaal erbij: M-theater. In de Zuidhal van MECC Maastricht wordt een pop-up theater gerealiseerd dat coronaproof is en veilig voor bezoekers en artiesten. Het theater biedt plaats aan 1250 bezoekers.

Voor dit unieke project hebben Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht de handen in elkaar geslagen. De initiatiefnemers hopen op deze manier in de culturele sector tegemoet te komen aan de nood aan speelplekken met voldoende bezoekerscapaciteit waarbij de 1,5 meter afstand- en de coronamaatregelen in acht worden genomen. Het nieuwe M-theater zal minimaal 25 extra voorstellingen presenteren, naast de voorstellingen in Theater aan het Vrijthof. Het programma van het M-theater bestaat uit voorstellingen van grote, bekende namen uit de werelden van cabaret en comedy, pop, musical en show. Inmiddels hebben Najib Amhali, Patrick Laureij, Jeroen van der Boom, VanVelzen, Het Metropole Orkest, Jon van Eerd, Brigitte Heitzer, Lone van Roosendaal, Tineke Schouten, Dutch Eagles en Pink Project hun deelname bevestigd. De deuren gaan open vanaf 21 oktober tot (vooralsnog) 31 december 2020. De vrije verkoop voor de eerste voorstellingen start op zaterdag 29 augustus om 10.00 uur.

Cultureel ondernemerschap in coronatijd 

De coronacrisis heeft een grote impact op de culturele sector. Door de ‘social distancing’ maatregelen is de capaciteit van de theater- en concertzalen flink gereduceerd en is het voor grote producties niet of nauwelijks mogelijk om te produceren en spelen. Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht hebben samen naar mogelijkheden gekeken om artiesten en gezelschappen een podium te bieden in coronatijd met de noodzakelijke bezoekerscapaciteit, én met inachtneming van de geldende 1,5 meter afstand-maatregelen. Uitbreiding van bestaande schouwburgen en concertzalen is bijna niet mogelijk en daarom is gezocht naar mogelijkheden elders.

Voor het M-theater hebben de initiatiefnemers de benodigde ruimte gevonden in de Zuidhal van MECC Maastricht. De nieuwe zaal biedt tevens mogelijkheden voor culturele partners, bedrijven en instellingen in de stad en regio. 

M-theater vanaf 21 oktober t/m 31 december in MECC Maastricht 

Vanaf oktober wordt de Zuidhal van MECC Maastricht omgebouwd tot theaterzaal: het M-theater. De M verwijst naar Maastricht, MECC Maastricht en het aantal Meters dat nodig is om een theaterzaal in deze bijzondere tijd te realiseren. Het M-theater, is een pop-up theaterzaal, die vooralsnog geopend is tot 31 december 2020. Mochten de 1,5 meter maatregelen langer aanhouden, dan worden door Theater aan het Vrijthof en MECC Maastricht de mogelijkheden onderzocht om de zaal langer open te houden. 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link