Ver van je bed

Jandino Asporaat - THERAPIE

Ver van je bed is een cabaretmusical met live muziek.

De 63-jarige Evert, CEO van een familiebedrijf, heeft vrij plotseling zijn biezen gepakt. Hij is halsoverkop vertrokken naar het buitenland. Het enige dat hij heeft achtergelaten is een brief, die de familie pas mag openen wanneer ze allemaal samen zijn.

Wanneer iedereen gezamenlijk aan de keukentafel zit om de brief van Evert te openen, ontploft er een bom in de familie en komen de inmiddels sterk gepolariseerde verhoudingen op scherp te staan. Wie voelt zich geroepen om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen? Op humoristische wijze nemen de spelers je mee in een gloednieuwe Nederlandse cabaretmusical met livemuziek over identiteit, het wegvallen van sociale zekerheden en de toekomst van de planeet.

Hannah hoopte als kind dat ze op haar 30ste haar leven wel zo’n beetje op de rit zou hebben, maar nu is ze 29 en heeft ze nog steeds geen koophuis, geen vast contract, geen auto, geen tuin, geen partner, geen rijstkoker en geen werkende printer.

Ver van je bed

Ver van je bed is een eigentijdse mix van cabaret en musical met nieuwe muziek, die je op satirische wijze meeneemt langs de herkenbare uitdagingen van deze tijd. In deze musical in een musical worden drie millennials en Annick Boer opgeschrikt door een (on)aangename verrassing, proberen ze het ouderwetse familiegevoel weer nieuw leven in te blazen en gaan ze op zoek naar iets dat op een happy end lijkt.

Als zichzelf, maar ook als personage

Op het toneel staan de acteurs zowel als zichzelf als in hun personage. Martijn Kardol won in één jaar zowel het Groninger Studenten Cabaret Festival als het Leids Cabaretfestival en is inmiddels bekend van zijn eigen avondvullende theatervoorstellingen (zoals De Situatie), Radio Veronica en Spijkers met Koppen.

Cabaretière en Musical Award Winnares Annick Boer speelt de moeder van Martijn Kardol. Ook spelen Bart van Veldhoven (o.a. Soldaat van Oranje, Was getekend, Annie M.G. Schmidt) en Renée de Gruijl (o.a. Op zoek naar Maria, RENT).

Met dank aan: MusicalMakers, Cultuurfonds, Fonds21, LIRA Fonds, NORMA Fonds, Gemeente ‘s-Hertogenbosch, Theater aan de Parade, Fonds Podiumkunsten, Provincie Noord Brabant, Hermes Regionaal Business Netwerk

Speeldata Ver van je bed

Bekijk alle locaties waar de voorstelling te zien zal zijn.

Leuk om te lezen