Vietnam, als er niets meer rest dan vluchten…

Vietnam, als er niets meer rest dan vluchten...

Een theatrale en muzikale bewerking van het boek ‘Vietnam Uitgevlucht’ over de geschiedenis van theatermaker Minh Vu 

Vietnam

Tien jaar nadat de Amerikanen wegtrokken uit Vietnam besloot de vader van Minh Vu een boot te bouwen. Het leven in het communistische land was ondraaglijk geworden. Onderdrukking en vernedering waren de praktijk van alle dag. En op een dag besloot hij te gaan. Hij, zijn vrouw en hun negen kinderen… waarvan de jongste nog een baby’tje was. Dagenlang trokken ze door het drassige land om uiteindelijk de zee te bereiken. Daar zagen ze in het water de lijken drijven… van mensen die vóór hen geprobeerd hadden te vluchten, maar die het niet hadden gered. In de straten werden de lichamen opgestapeld. Toch liet de vader de moed niet zakken en zo trok het gezin de zee op. Dagenlang, zonder al te veel water, met veel te weinig voedsel, dobberden ze op zee totdat een Nederlands koopvaardijschip ze in het vizier kreeg. Een schip dat als uitdrukkelijke opdracht had om géén bootvluchtelingen mee te nemen…

De voorstelling is samengesteld uit de verhalen van theatermaker Minh Hu, over zijn vader, broers en zussen en de Hollandse bemanning aan boord van het koopvaardijschip. Een reconstructie van een ijzingwekkende en toch ook hoopgevende geschiedenis, over de zware tocht die vluchtelingen afleggen op zoek naar vrijheid. Een verhaal over vandaag de dag.

Cast Vietnam

Vietnam is een productie van Impact Entertainment en wordt gespeeld door o.a.:

  • David van den Tempel
  • Robin van den Heuvel
  • Anne Fleur du Pré
  • Charlotte Ha

Speellijst Vietnam

Een theatrale en muzikale bewerking van het boek ‘Vietnam Uitgevlucht’ over de geschiedenis van theatermaker Minh Vu, nu in de theaters. 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link