Vis à Vis wint Epidaurus Prijs als meest innovatieve openluchttheater

Vis à Vis wint Epidaurus Prijs als meest innovatieve openluchttheater

Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen aan het Almeerderstrand. 

Epidaurus Prijs voor meest innovatieve openluchttheater

Vis à Vis dankt de prijs aan het plan voor de nieuwe voorstelling WILD (geplande premiere juni 2021), die zo is opgezet dat het publiek vanaf twee zijden de voorstelling kan bekijken. Ten opzichte van een centraal speelplan zijn twee tribunes gespiegeld tegenover elkaar geplaatst. Voor de pauze krijgt het publiek op de ene tribune de ‘voorzijde’ van de voorstelling te zien terwijl het publiek op de andere tribune naar de ‘achterzijde’ van de voorstelling kijkt. Na de pauze wordt de voorstelling in gespiegelde vorm gegeven waardoor na afloop alle bezoekers de voorstelling van beide zijden gezien hebben. Op deze wijze brengt Vis à Vis niet alleen een heel verrassende voorstelling maar gelijktijdig verdubbelt zij ook het aantal bezoekers dat met de anderhalve meter voorschriften een voorstelling mag bezoeken.

Vis à Vis voerde dezelfde opzet eerder uit tijdens de voorstelling PICNIC (1999-2004), het beproefde concept lijkt in deze Coronatijden, opnieuw innovatief te zijn.

Over WILD

De voorstelling WILD speelt zich af in het GRAND RESTAURANT DU NORD,  het meest exclusieve restaurant ter wereld gespecialiseerd in bedreigde diersoorten. Vanavond zal zij de belangrijkste gasten in haar lange geschiedenis ontvangen. Er mag niets fout gaan…..

WILD geeft je een ‘behind the scenes tour’ over de keerzijde van onze op hol geslagen eetcultuur. Een fastfood comedy langs de afgronden van de menselijke natuur. Als publiek zie je de voorstelling WILD van twee kanten. Terwijl de ene helft van het publiek, het restaurant bekijkt, krijgt de andere helft, een kijkje in de keuken. Na de pauze wisselt het publiek van kant.

Over Vis à Vis

Vis à Vis heeft zich de afgelopen 30 jaar meester getoond in uniek theaterspektakel in de openlucht. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s. In al het theatrale geweld blijft de menselijke maat de hoofdrol spelen.

Meer informatie: www.visavis.nl

Foto: ROBOT, Anna van Kooij

 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link