VRIJDAG start live cursussen en lessen weer op, inschrijving gestart

VRIJDAG start live cursussen en lessen weer op,

VRIJDAG start live cursussen en lessen vanaf 11 mei

VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, treft voorbereidingen om vanaf 11 mei weer cursussen en lessen te geven op haar locaties aan de Sint Jansstraat 7 (muziek), Walstraat 34 (beeldende kunst) en Noorderbuitensingel 11 (theater). Tijdens de persconferentie op 3 mei hoopt de organisatie definitief te horen dat ze haar deuren weer mag openen voor cursisten. De inschrijving voor de cursussen start vandaag op bijvrijdag.nl/cursussen.

“De coronapandemie heeft ons laten voelen hoe fijn het is om samen kunst te maken en hoe groot het gemis is als het niet meer kan. Daarom starten we onze live activiteiten zodra het mag direct weer op”, zegt directeur Pim Luiten van VRIJDAG

Alle muzieklessen, theatercursussen en beeldende cursussen die online gegeven werden, worden per 11 mei weer op locatie gegeven. Daarnaast starten een heel aantal cursussen weer op voor een korte reeks tot de zomervakantie, waaronder edelsmeden, houtbewerking, de introductiecursus theater voor volwassen en kinderen, keramiek, en de basiscursus tekenen en schilderen. Ook pakken de bandcoaches van de VRIJDAG Popbands de draad weer op en kan er weer samen gespeeld worden door de ensembles en orkesten.
Het volledige cursusprogramma staat op bijvrijdag.nl/cursussen.

Inschrijving

Inschrijven voor een les of cursus theater, muziek en beeldende kunst kan vanaf nu. Vroege inschrijvingen zijn gegarandeerd van een plek en alle cursussen hebben een maximaal aantal deelnemers om aan de coronamaatregelen te kunnen blijven voldoen. Na de persconferentie weet VRIJDAG definitief of de cursussen in de week van 11 mei weer van start gaan.
Voor kinderen en jongeren met een Stadjerspas wordt het lesgeld vergoed door het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Over VRIJDAG

Iedereen kan meedoen aan kunst en cultuur. Dat is de missie van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. In de gemeente Groningen biedt VRIJDAG cursussen en lessen muziek, theater en beeldende kunst. Ook verzorgt VRIJDAG aanbod voor het onderwijs en is zij in een aantal wijken actief met cultuurcoaches. In de hele provincie Groningen stimuleert VRIJDAG met POPgroningen popmuziek van Groningse bodem. En via het KultuurLoket (voorheen VRIJDAG Advies) maakt VRIJDAG amateurkunst mogelijk met advies en ondersteuning. VRIJDAG is er voor iedereen, alle leeftijden en elk niveau – dus ook voor jou!

Foto: Susan Schuls

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link