Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking

Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking

Vijf powervrouwen spelen de hoofdrol in de nieuwe voorstelling van De Kernploeg.

Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking

De musical ging in 2010 op Broadway in wereldpremière onder de titel Women on the verge of a nervous breakdown en is gebaseerd op de absurdistische film Mujeres al borde de un ataque de nervios van de Spaanse filmmaker Pedro Almodóvar. De musicalversie maakte tevens furore op het Londense West End en destijds (in 2015) speelde de Nederlandse Willemijn Verkaik ook al één van de hoofdrollen. Het is de eerste keer dat deze productie in Nederland te zien is.

Verhaal

Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking speelt zich af in het Madrid van de jaren ’80 en vertelt het verhaal van Pepa, die net verlaten is door haar minnaar Ivan. Ze doet er alles aan om hem terug te winnen. Ivan’s vrouw is echter na twintig jaar gedwongen psychiatrische inrichting net vrijgelaten en is uit op totale wraak.

Tel daar een beste vriendin met een terroristische logé in huis bij op, een advocate die iets teveel weet van haar zaakjes en een schoondochter die haar schoonmoeder zo snel mogelijk probeert te dumpen en de waanzin is compleet: vijf vrouwen op de rand van een zenuwinzinking.

De muziek van deze zowel hilarische als ontroerende voorstelling is van David Yazbek, die eerder onder andere The Full Monty schreef en op dit moment met The Band’s Visit een grote hit in New York heeft. Het script is van Jeffrey Lane.

Cast Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking

Niemand minder dan Willemijn Verkaik, Lone van Roosendaal, Cystine Carreon, Eva Poppink en Desi van Doeveren gaan de hoofdrollen spelen in Vrouwen op de rand van een zenuwinzinking. De dames worden vergezeld door Guido Spek, Dick Cohen, Edwin Jonker.

De Kernploeg

De Kernploeg produceert iedere zomer een eigen, intieme versie van een niet of nauwelijks in Nederland gespeelde Amerikaanse musical. De afgelopen twee jaar presenteerde het gezelschap met veel succes de musicals A New Brain en She Loves Me.

Vrouwen op de rand van een zenuwzinking – de derde productie van De Kernploeg – wordt wederom geregisseerd door Benno Hoogveld in samenwerking met Nick Fleuren. Rosite van der Woude leidt het zeskoppige live-orkest en Florus van Rooijen is verantwoordelijk voor de vertaling. Kostuums zijn van Glenn Hewitt, het geluidsontwerp van Roel van Spronsen en het lichtontwerp van Bart van den Heuvel.

De musical is van 4 t/m 14 juli 2019 – slechts tien keer – exclusief te zien in CC Amstel in Amsterdam.

Voor meer informatie, zie www.zenuwinzinking-musical.nl

Fotografie: Maikel Thijssen

[rwp-review id="0"]

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link