WEST SIDE STORY

The Dutch Drag Dynasty

WEST SIDE STORY is terug! Beleed de ‘onmogelijke’ liefde tussen Tony en Maria. Met natuurlijk alle prachtige songs als Maria, I Feel Pretty, America en Tonight.

WEST SIDE STORY

Al in 1949 werd er gewerkt aan een moderne musicalbewerking van Shakespeares Romeo and Juliet. Maar pas midden jaren vijftig ontstond het idee om het Romeo en Julia-thema te plaatsen in de wereld van de rivaliserende bendes op de West Side van New York. WEST SIDE STORY was geboren.

Door de rauwheid van het verhaal, het glamour loze straatleven, de opzwepende muziek van Bernstein met liedteksten van Stephen Sondheim en de adembenemende choreografieën werd WEST SIDE STORY een buitengewoon vernieuwende musical die in de loop van de tijd steeds meer gewaardeerd zou worden. De Nachtwacht van Rembrandt onder de musicals. Een meesterwerk.

Niet voor niets werd de voorstelling twee keer verfilmd en beide versies mochten op een Oscar rekenen. De laatste filmversie van Steven Spielberg dateert uit 2021. Op Broadway zijn regelmatig revivals van WEST SIDE STORY te zien.

Cast WEST SIDE STORY

De cast wordt binnenkort bekent gemaakt.

Speeldata WEST SIDE STORY

Vanaf november 2025 komt WEST SIDE STORY naar U toe. Deze vernieuwde versie van De Graaf & Cornelissen Entertainment zal te zien zijn in dertien grote theaters. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht, Groningen, Enschede, Breda, Heerlen, Den Bosch, Almere, Apeldoorn en Breda. Met een live-orkest van twintig muzikanten!

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.