Yamato – de drummers uit Japan

Yamato - de drummers uit Japan

Vanaf 13 april tot eind mei 2024 zullen de YAMATO Drummers 24 (!) shows geven in Nederland.

Yamato – de drummers uit Japan

“HINOTORI” is een atletisch en muzikaal spektakel met naast de drums, veel aandacht voor kostuums, vormgeving en belichting. Op het podium staan de 12 drummers met meer dan 40 Taiko-drums die allemaal een ander karakter hebben. De grootste trommel is Odaiko die, met een doorsnee van 2 meter en een gewicht 500 kilo, gemaakt is uit een 400 jaar oude boom.

Zowel fysiek al mentaal zijn de Yamato drummers ijzersterk. Het bespelen van de soms manshoge trommels is een combinatie van technische beheersing én topsport. Alleen door intensieve training en uiterste concentratie bereiken de leden van Yamato de fysieke conditie, die hen in staat stelt deze inspanning te leveren. De drummers verliezen elk zo’n twee liter vocht per voorstelling.

Intens fysieke kracht ontmoet verfijnde subtiliteit. De drummers voeren je moeiteloos mee in hun ritmische wereld, dankzij hun grootse en meeslepende spel waar de uitbundige energie en kracht letterlijk en figuurlijk van afspat. Ongeremde dynamiek, vertederende humor, delicate verstilling en gedisciplineerde perfectie zijn de ingrediënten die Yamato, the Drummers of Japan, aan de top hebben gebracht.

Met aanstekelijke energie en een geoliede samenwerking brengt Yamato de eeuwenoude kunst van het Taiko drummen in het theater. De essentie van een optreden van Yamato is het uitwisselen van energie met het publiek. De trillingen van de drums raken je diep in je hart en de akoestische druk overtreft het voorstellingsvermogen.

Yamato werd in 1993 opgericht in Asuka-Japan en reist de wereld over als een hechte groep die alles zelf bedenkt en creëert. Van muzikale composities, choreografie, theaterproductie, licht, geluid en techniek tot kostuums, visagie en decor. Zelfs de ‘bachi’ (drumstokken) die zij gebruiken tijdens de voorstelling maken zij zelf.

Yamato is een erkende pionier in de wereld van de Taiko omdat zij vanaf hun oprichting hebben gebroken met de traditionele begrenzingen aan stijl door óók vrouwelijke drummers in het gezelschap te hebben.
Yamato bestaat tijdens deze tour uit 6 jonge vrouwen en 6 jonge mannen.

In 2023 beleefden zij hun 30-jarig jubileum en inmiddels hebben zij al ruim 4000 concerten gegeven in meer dan 54 landen met wereldwijd meer dan 7 miljoen bezoekers…

Speeldata Yamato – De drummers uit Japan

Tourdata 2024 Nederland:

za. 13-04 Musis Stadstheater, Arnhem
zo. 14-04 Kunstlinie, Almere
di. 16-04 Theater Heerlen, Heerlen
do. 18-04 Schouwburg Hengelo, Hengelo
za. 20-04 De Tamboer, Hoogeveen
wo. 24-04 Stadstheater Zoetermeer, Zoetermeer
do. 25-04 Scheldetheater, Terneuzen
vr. 26-04 Castellum Theater, Alphen aan den Rijn
do. 02-05 Het Park, Hoorn
vr. 03-05 Theater ’t Voorhuys, Emmeloord
vr. 10-05 Postbuis Theater, Heerenveen
za. 11-05 Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam
wo. 15-05 Deventer Schouwburg, Deventer
do. 16-05 Schouwburg Amstelveen, Amstelveen
vr. 17-05 De Lievekamp, Oss
za. 18-05 TAQA Theater De Vest, Alkmaar
zo. 19-05 Stadsschouwburg, Utrecht
di. 21-05 Schouwburg De Meerse, Hoofddorp
wo. 22-05 Amphion Theater, Doetinchem
do. 23-05 Toon Hermans Theater, Sittard
za. 25-05 Zaantheater, Zaandam
wo. 29-05 Wilminktheater, Enschede
do. 30-05 Parktheater, Eindhoven
vr. 31-05 Stadsgehoorzaal, Leiden

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.