Yentl en de Boer maken nieuw cabaretprogramma over groots dromen

Yentl en de Boer maken nieuw cabaretprogramma over groots dromen.

Op vrijdag 20 juni 2025 speelt cabaretduo Yentl en de Boer de première van een nieuw cabaretprogramma genaamd Rekhalzen in DeLaMar in Amsterdam. In deze muzikale cabaretvoorstelling gaan ze op zoek naar hun vermogen om te dromen, in een tijd die op zijn minst onvoorspelbaar te noemen valt. Na het succes van Modderkruipers, die ze de Poelifinario voor beste kleinkunstvoorstelling van het seizoen opleverde, zijn Yentl en de Boer terug met een gloednieuw programma vol met prachtige en grappige liedjes, waar ze zo geliefd om zijn.

De kaartverkoop voor Rekhalzen is vandaag gestart via www.yentlendeboer.nl.

Rekhalzen

Whooop daar gaan die halzen! Rekhalzen is oudhollands voor reikhalzen. Echt een uitstekend woord. Het is precies waar we aan toe zijn: de nekken wat rekken. Whoooop de lucht in! Op zoek naar de horizon, de toekomst of gewoon een soort van richting. Ligt er iets moois te wachten? Misschien iets verrassends…. ga je nog iets leren waar je je nooit van kon voorstellen dat je eraan toe zou komen? Kogelstoten. Blijk je daar een perfect fysiek voor te hebben! Het kan natuurlijk ook vies tegenvallen wat je te zien krijgt. Kwalen… gebrekkigheid.. een trage eenzame dood op een openbare plek, terwijl iedereen denkt dat je een grapje maakt. Of wat nou als je nek whooop de lucht in gaat, maar die eerste blik over de schutting van de buurman al dermate beangstigend is dat de reklust je vergaat? Zit hij daar, in z’n blote niksie. Vla te eten. In het nu te zijn. Hoe moet je je daar nou weer toe verhouden?

Yentl en de Boer

Yentl Schieman en Christine de Boer maken sinds 2014 muziek en theater als het muzikale cabaretduo Yentl en de Boer. Yentl en Christine leerden elkaar kennen op De Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze in 2009 afstudeerden. Samen maakten ze 6 theaterprogramma’s waaronder het meest recente (2022-2024) Modderkruipers waarvoor ze de Poelifinario voor beste kleinkunstprogramma wonnen. De komende maanden spelen Yentl en de Boer het liedjesprogramma Alles is nog mogelijk, naar hun vijfde en gelijknamige album (release op 18 juli), in openluchttheaters en concertzalen.

Yentl en de Boer staan aan de top van de Nederlandse liedkunst. In 2013 wonnen ze de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival en voor de liedjes Ik heb een man gekend en Het is begonnen ontvingen ze de Annie M.G. Schmidtprijs 2014 en 2020
voor het beste theaterlied van het seizoen.

Bekijk de volledige speellijst op www.yentlendeboer.nl

Foto: Daan Colijn & Thijs Meuwese

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.