Zelfs mensen met angststoornis gaan weer naar het theater

Zelfs mensen met angststoornis gaan weer naar het theater

Fabian Franciscus keert terug naar het theater, ondanks zijn autisme en angststoornissen

Met een angststoornis naar of in het theater

Cabaretier Fabian Franciscus is de afgelopen maanden, net als u, door verschillende corona-fases gegaan, maar heeft nu weer ongenadig veel zin om het podium te beklimmen! En dat voor iemand met autisme en angststoornissen… hoewel, er is nu ruime afstand tot elkaar en er wordt ruimschoots ontsmet, misschien wel juist de ideale situatie om naar het theater te gaan, ondanks de smetvrees of andere onderliggende stoornissen. En de fans van Fabian hebben er weer wat voor over, want zelfs bij zijn eerste show van het seizoen zat op de eerste rij van het uitverkochte Werftheater iemand met angst voor grote groepen. Fabian laat het publiek in elk geval niet in de steek, tot aan de zomer van 2021 toert hij het land door. Check de speellijst en reserveer online via de kassa van het betreffende theater.

Lekker gezellig toch, die sessies bij de psycholoog? Of ja, dan moet je het natuurlijk wel ‘coaching’ noemen, want dat klinkt zo lekker sportief.  En dan helpt het stiekem ook nog eens allemaal. Of althans; op bepaalde vlakken dan. En op sommige dagen wat meer dan op de vermoeiende andere dagen.  Toch was het vroeger soms ook wel fijn, om lekker alleen in mijn eigen kleine autistische wereldje te zitten. Met fobieën enzo. Maar vaak ook best benauwd en restrictief, zo’n kleine wereld. Dus toch doorzetten dan maar!  En zeker niet als enige. Want het is inmiddels über hip om in therapie te gaan. Voor wat voor reden dan ook. En niet geheel onterecht trouwens, want soms is het hilarisch. En soms ook heel behulpzaam. Want als nuchtere no-nonsense zelfacceptatie voor mij heeft geholpen, moet dat toch voor iedereen kunnen lukken?

Voor zij die ook ooit ‘coaching’ hebben gehad zal ‘Kleine Wereld’ vol zitten met herkenbare (en soms wat minder herkenbare) avonturen bij de psycholoog.  Mocht je nog nooit een ‘coach’ hebben gehad, hoef je je geen zorgen te maken; ik weet zelfs voor jou ook een reden te verzinnen om er toch een te nemen!

Over Fabian 

Fabian zijn eerste voorstelling ‘Vlafeest’ was na de try-out fase vrijwel de gehele tour uitverkocht. Meermaals ging hij viraal met stukjes uit zijn voorstelling en was o.a. te gast bij DWDD Heimwee: Kopspijkers, Radio 538, Spijkers met Koppen (NPO Radio 2) en Na Het Nieuws. Daarnaast speelde hij zowel op Zwarte Cross als op Lowlands.

Sinds april 2019 is Fabian ambassadeur voor de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Hij zet zich in om met meer openheid en positiviteit over autisme te praten.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link