Ambassadeurs KinderTheaterWeek

Ambassadeurs KinderTheaterWeek

Van 18 t/m 25 oktober 2023
Buddy Vedder en Fenna Ramos ambassadeurs KinderTheaterWeek

Buddy Vedder en Fenna Ramos worden de ambassadeurs van de allereerste Nationale KinderTheaterWeek. Van 18 tot en met 25 oktober openen zestig theaters in Nederland hun deuren voor alle kinderen tot en met 18 jaar. Behalve dat er in deze week veel kinder-en jeugdvoorstellingen worden vertoond, zijn er ook talrijke andere activiteiten voor hen.

Albert Verlinde, voorzitter van het Nationaal Theaterfonds, is blij dat Buddy en Fenna hun medewerking willen verlenen. ‘Beiden voelen heel goed aan wat er bij de jeugd leeft,’ zegt Albert. ‘Of ze nu vier of veertien jaar zijn. Fenna heeft door haar werk als presentatrice bij NPO Z@ppelin veel ervaring met kinderen en is daarnaast veel in het theater te vinden. Ook Buddy is ongekend populair bij deze doelgroep. Ik ben ervan overtuigd dat deze twee talentvolle mensen als geen ander de jeugd in deze week naar het theater gaan krijgen.’

Buddy Vedder voelt zich vereerd dat hij gevraagd is om ambassadeur van de eerste Nationale KinderTheaterWeek te zijn. ‘Ik weet hoe leuk het is om als kind naar het theater te gaan. Je komt echt in een andere wereld terecht. Dat voelde ik als iets magisch. Ik hoop deze ervaring ook aan andere kinderen mee te kunnen geven. Om ze te laten zien hoe leuk en veelzijdig het theater is.’

De Nationale KinderTheaterWeek

De Nationale KinderTheaterWeek is een initiatief Nationaal Theaterfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds, met steun van de VriendenLoterij, de partijen achter het Nationaal Theaterweekend.

Van 18 tot en met 25 oktober, de herfstvakantie, openen maar liefst zestig theaters in heel Nederland hun deuren voor deze doelgroep.

Leuk om te lezen

indrukwekkende musical Ganesha