Mos in theaters

mos in theater

Mos in theaters

Op avondje naar het theater ben je niet zomaar even de deur uit. Nee, je bent echt op stap! Ruim voordat de voorstelling begint, kun je vaak je ogen al uitkijken. Wist je trouwens dat je niet alleen voor een voorstelling naar het theater kunt? Veel theaters verhuren mooie ruimtes voor vergaderingen of andere bijeenkomsten. In dit blog vertellen we je over een aantal heel bijzondere theaters waar je van speciale moscreaties kunt genieten. Enthousiast geworden? Het leuke is dat je zo’n mosschilderij ook in je eigen huis of in je bedrijf kunt ophangen!

Logo van mos

Ga je naar een voorstelling in De Ruchte in Someren, kijk dan even omhoog als je in de foyer bent! Het hippe logo van De Ruchte is namelijk volledig in mos uitgevoerd. Zo past het logo perfect in het natuurlijke interieur!

Organische moswand

In de foyer van Theater Gooiland in Hilversum schittert een grote, organische moswand. De ontvangsthal krijgt hiermee een totaal andere uitstraling. Bovendien komt de moswand de akoestiek hoorbaar ten goede! Het zacht materiaal absorbeert geluidsgolven, zodat je aangenaam kunt kletsen.

Groene koepel

Bij het zien van de groene koepel van het AFAS Theater in Leusden begrijp je direct dat dit werk maanden van voorbereiding heeft gekost. Deze moswand is namelijk maar liefst 350 M2 groot!
Aan de Inspiratielaan in Leusden verrijst het AFAS Experience Center, het gloednieuwe hoofdkantoor van AFAS Software. Hoewel je het concept eigenlijk te kort doet door het een kantoor te noemen: het gebouw huisvest namelijk:

  • 750 werkplekken
  • theater met 820 zitplaatsen
  • restaurant met 700 stoelen
  • een atrium voor evenementen en tentoonstellingen
  • lokalen in de zijvleugel voor opleidingen

Experience Center

In dit Experience Center staat beleving centraal. Dé eyecatcher van het groenontwerp binnen het Experience Center is de enorme theaterkoepel. De door een glazen dome afgeschermde koepel is tot op een hoogte van 15 meter rondom bekleed met tropische planten met een overgang naar mos. Deze groene Dome trakteert de bezoekers van het theater op een jungle-achtige ervaring.

Dit is een plek waar je na een mooie voorstelling nog lang wil blijven naborrelen. Daarnaast geeft de oppervlakte van 325 M2 mos ook ‘s avonds een prachtig beeld.

Bekijk de website van Moswens.nl en Mosschilderij.nl

Leuk om te lezen

indrukwekkende musical Ganesha