Barbara Sloesen te zien als slachtoffer in Schuld of Onschuld: Midwinternachtsmoord

Barbara Sloesen te zien als slachtoffer in Schuld of Onschuld: Midwinternachtsmoord

De meest geliefde romcomactrice van het moment Barbara Sloesen zal de rol van het slachtoffer spelen in de nieuwe, theatrale, online rechtszaak Schuld of Onschuld: Midwinternachtsmoord. Daarmee is de laatste naam bekend van de cast, bestaande uit acteurs waaronder André van Duin, Kees Hulst, Gijs Scholten van Aschat en Renée Soutendijk. Jan Kooijman is opnieuw te zien als advocaat van de verdachte, met tegenover hem Louise Korthals als officier van justitie. Voorzitter van de rechtbank is Jules Croiset.

Barbara Sloesen speelde in verschillende speelfilms zoals Mannenharten 2, Rokjesdag en Onze jongens en nam hoofdrollen op zich in Zwaar verliefd 1 en 2, Alles is zoals het zou moeten zijn en Kwestie van Geduld, die vanaf januari in de bioscoop draait. In het theater staat ze momenteel met de jeugdvoorstelling Romeo & Julia. In Schuld of Onschuld is ze te zien als de jonge docente Engels Lieke de Waal, wiens levenloze lichaam op middelbare school het Hermes College wordt aangetroffen, net na de repetities van het toneelstuk Een Midwinternachtsdroom. Hoofdverdachte is de net ontslagen docent biologie Nico Meddens, die op voet van oorlog leefde met het slachtoffer. Ruim twee jaar later staat Meddens terecht.

Midwinternachtsmoord

Op maandag 27 december 2021 om 10.00 uur start het Midwinternachtsmoord-proces. Dan krijgt het publiek online toegang tot steeds weer nieuwe video-getuigenissen, pleidooien en verklaringen. Na de vijf procesdagen is het aan de deelnemers om te beslissen… Door te stemmen kunnen zij besluiten of de verdachte in hun ogen schuldig is of niet. Vervolgens zien zij in een video wat er daadwerkelijk die bewuste dag gebeurde.

Theaterproducent Korthals Stuurman lanceerde Schuld of Onschuld voor het eerst vorig jaar Kerst met De Kerstmoord om de theaterliefhebber een alternatief te bieden toen theaterbezoek door corona niet mogelijk was. In maart volgde een nieuw proces, De Droommoord, en ook dit werd een groot succes. Vandaar dat werd besloten het concept nu een vervolg te geven met Midwinternachtsmoord, geschreven door Eva Gouda.

Meer informatie en algemene ticketverkoop: www.schuldofonschuld.nl
Een ticket kost 15 euro + 1,21 servicekosten.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link