Beatrix Theater Utrecht eert Mies Bouwman.

Beatrix Theater Utrecht

Beatrix Theater Utrecht eert Mies Bouwman
4 -------- (1 stem)
Beoordeling

Op 9 maart aanstaande eert het Beatrix Theater Utrecht de vorig jaar overleden televisielegende Mies Bouwman.

Beatrix Theater Utrecht eert Mies Bouwman

De grootste foyer van het Beatrix Theater krijgt de naam ‘Mies Bouwman Foyer’ en daarnaast wordt er een portret onthult, de onthulling zal gedaan worden door presentator Robert ten Brink. Het theater was in de jaren zeventig de plek waar Mies Bouwman haar spelshow Eén van de Acht opnam.

Albert Verlinde, algemeen directeur Stage Entertainment Nederland en daarmee eindverantwoordelijk voor het Beatrix Theater: We hebben ontzettend veel te danken aan Mies Bouwman, op 26 februari aanstaande is het alweer één jaar geleden dat wij afscheid van haar hebben moeten nemen. Een mooi moment om haar te eren. In bijzijn van leden van haar familie en leden van het team van Eén van de Acht gaan wij op 9 maart de Mies Bouwman Foyer officieel openen.

Albert Arp, algemeen directeur van de Jaarbeurs: Een prachtig stukje geschiedenis van het Beatrix Theater, ik vind het mooi dat wij op deze manier een eerbetoon kunnen brengen aan icoon Mies Bouwman.

Beatrixgebouw / Beatrix Theater Utrecht

In 1970 werd het Beatrixgebouw geopend, een grote zaal voor 1100 personen. Van de jaren ’70 tot ongeveer de eeuwwisseling werd de naam Jaarbeurs Congrescentrum gebruikt voor het gebouw en de inpandige zaal. In 1998 en 1999 werd het Beatrixgebouw ingrijpend verbouwd en werd in 1999 als het Beatrix Theater geopend door Joop van den Ende.

Chicago was de eerste musical die opgevoerd werd. Daarna volgden succesvolle musicals als Saturday Night Fever, MAMMA MIA!, The Wiz, Dirty Dancing, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, We Will Rock You, Miss Saigon, The Little Mermaid, Jersey Boys, Moeder, Ik Wil Bij De Revue, The Bodyguard en On Your Feet!.

Op dit moment is dé feel-good musical MAMMA MIA! te zien in het Beatrix Theater. Naast musicals kun je in het Beatrix Theater ook terecht voor concerten, familie- en cabaretvoorstellingen.

Lees meer over het Beatrix Theater
Beatrix Theater Utrecht eert Mies Bouwman
4 -------- (1 stem)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link