Beethoven – wie ben je?

Thom Hoffman en het Storioni Trio

OP ZOEK NAAR LUDWIG VAN BEETHOVEN

Topacteur Thom Hoffman gaat samen met het fenomenale Nederlandse Storioni Trio (piano | viool | cello) vanaf begin november ‘23 de theaters in met de tour Beethoven – wie ben je?
Onstuimig, gekweld & bewonderd

De voorstelling houdt het midden tussen een concert en een toneelstuk, intens en meeslepend, waarbij het oor wordt gestreeld door het muzikale meesterschap van het Storioni Trio en Hoffmans vertellingen.

Beethoven – wie ben je?

Na de succesvoorstelling ‘Vleugels’ over Robert en Clara Schumann, komen topacteur Thom Hoffman en het vermaarde Storioni Trio met een nieuw vertelconcert. Ditmaal draait het om Ludwig van Beethoven, misschien wel de meest geliefde componist uit de klassieke muziekgeschiedenis. In schitterende muziek- en tekstfragmenten wordt geprobeerd de mens Beethoven wat dichterbij te brengen. Wie was hij? Wat vertellen zijn composities over zijn leven? Wat dreef dit gekwelde, onstuimige en fonkelende genie? ‘Beethoven – wie ben je?’ houdt het midden tussen een concert en een toneelstuk, een meeslepende combinatie van muzikaal meesterschap en vertelkunst, een luisterrijke samensmelting van tekst, spel en muziek.

Tourdata

do. 02-11 Parkvilla Theater, Alphen aan de Rijn (try out)
vr. 03-11 Theater De Leest, Waalwijk (voorpremière)
za. 04-11 Singer Laren, Laren (première)
wo. 08-11 Stadstheater Zoetermeer, Zoetermeer
vr. 24-11 Schouwburg Ogterop, Meppel
za. 25-11 Theater ’t Speelhuis, Helmond
zo. 26-11 Theater Junushoff, Wageningen

do. 14-03 Leidse Salon, Leiden
wo. 03-04 Theater De Bussel, Oosterhout
do. 04-04 Muziekcentrum Enschede, Enschede
vr. 05-04 Theater De Schalm, Veldhoven
di. 09-04 Schouwburg Het Park, Hoorn
zo. 14-04 Theater De Lampegiet, Veenendaal

De cast

Thom Hoffman
Thom Hoffman is vooral bekend van succesvolle bioscoopfilms als De Vierde Man, Zoeken naar Eileen, De Avonden en Zwartboek. Hij schitterde in TV-series als Het Wassende Water, De Co-assistent,
Dokter Tinus en recent in Klem. Thom Hoffman had ook prominente rollen in musicals als My Fair Lady, Je Anne en Chicago.

Storioni Trio
Het Storioni Trio bestaat uit pianist Bart van de Roer, violist Wouter Vossen en cellist Marc Vossen. Het Storioni Trio voert sinds haar oprichting in 1995 werken uit voor pianotrio, variërend van klassiek tot hedendaags.
Het trio is nationaal én internationaal zeer vermaard en toerde in de Verenigde Staten, India, Rusland, Zuid-Korea, Taiwan, Japan, het Midden-Oosten en Australië. NRC jubelde: ‘Het Storioni Trio is het vlaggenschip van de Nederlandse cultuur’.

 

Leuk om te lezen