Beperkt Houdbaar viert 100e voorstelling en jubileum

Beperkt Houdbaar viert 100e voorstelling en jubileum

Beperkt Houdbaar viert 100e voorstelling en 5e jubileum in Leidse Schouwburg

Op zondag 3 maart in een bijna uitverkochte Leidse Schouwburg vierden Andries Tunru (o.a. bekend van De Slimste Mens, Beat the Champions en Waku Waku) en Stefan Hendrikx (o.a. bekend van Hufterproef, Alpacas en Flikken Rotterdam) en muzikant Joep Hullegie samen de 100e voorstelling en het 5e jubileum van Beperkt Houdbaar.

De pers over Beperkt Houdbaar:

  • “Voor Hendrikx en Tunru bestaat er geen alledaagsheid. Ze kijken naar de wereld door een bril van soapseries, misdaadthrillers en musicals.” – Theaterkrant
  • “Pijnlijke kaken van het lachen” – I Love Theater (*****)

Over de voorstelling

Twee acteurs, één muzikant, geen script. Improvisatietheater zó virtuoos dat je ’t moet zien om ‘t te geloven. Geen zorgen: je hoeft zelf het podium niet op, laat dat maar aan Andries en Stefan over! Na het -drie keer op rij!- winnen van het NK Improvisatietheater en hun lovende recensies bouwden zij in korte tijd een ware cultstatus op. Lees meer over de voorstelling.

Elke avond beginnen cabaretiers Andries Tunru (finalist De Slimste Mens en winnaar van o.a. de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten) en Stefan Hendrikx (winnaar van het Leids Cabaret Festival, bekend van de TV-programma’s Alpacas en Hufterproef) weer met absoluut niks. Een blanco canvas waarop zij, geïnspireerd door jouw input, een compleet universum ontvouwen. Met de spannendste verhalen, de scherpste grappen en muzikaal omlijst door multi-instrumentalist Joep Hullegie. Niets ligt vast en alles kan. De meest verrassende voorstelling van het jaar!

Daarnaast spelen zij allebei bij het comedycollectief Flunknarf, waar ze scènes, liedjes en rapbattles improviseren. In 2018, 2019 én 2022 werden ze zelfs Nederlands Kampioen Improvisatietheater. Verder maken ze samen met cabaretier Ruud Smulders en muzikant Bram Brouwers de podcast Radio Willekeur, waar de mannen een hele radio-uitzending improviseren met komische onzin bij elkaar.

Andries Tunru
Andries Tunru is cabaretier, acteur en presentator. Na zijn studie aan de Koningstheateracademie debuteerde Tunru met zijn solovoorstelling Vlees, vis, wal en schip. Hij werd bekroond met de persoonlijkheidsprijs op Cameretten, ontving de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Afgelopen seizoen heeft hij getoerd met In Theorie en staat dit seizoen met zijn gloednieuwe voorstelling Marmer in de theaters.

Bij het grote publiek werd Andries bekend na zijn deelname aan het TV-programma De Slimste Mens, waar hij in een zenuwslopende finale verloor van Rob Kemps. Momenteel is hij te zien als Champion bij het TV-programma Beat the Champions, en was hij te zien in Waku Waku. Ook is hij vast lid van het cabaretteam van het NPO Radio 2-programma Spijkers met Koppen.

Stefan Hendrikx
Stefan Hendrikx is cabaretier, acteur en improvisator. Hij studeerde af aan de Koningsacademie en aan de Toneelschool Arnhem (ArtEZ). In 2018 won hij de Comedy Talent Award, en won hij in 2022 het Leids Cabaret Festival. Afgelopen juni was Stefan te zien bij De Slimste Mens. Als acteur speelde hij in 2019 en 2020 mee in de jeugdtheatervoorstelling Hoe Mieke Mom Haar Moffe Moeder Vindt van Theater WEI en Theater Gnaffel. Ook op televisie was hij o.a. te zien bij programma’s als Hufterproef, Alpacas en Flikken Rotterdam. Dit seizoen toert Stefan met zijn eerste solovoorstelling Who’s the man.

Foto: Jaap Reedijk

Leuk om te lezen