Britse comedian Jimmy Carr in 2021 in Nederlandse theaters

Theaters: minder personeel, meer publiek

Britse comedian Jimmy Carr in 2021 in Nederlandse theaters

De Britse komiek Jimmy Carr doet in 2021 een aantal shows in Nederland. De comedian trad meer dan 2500 keer op en trok daarmee ruim 2,5 miljoen bezoekers. In Nederland verkocht hij vele Nederlandse theaters uit. Negen steden verwelkomen hem en zijn ‘Terribly Funny tour’ in het komende jaar: Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Zwolle, Tilburg, Heerlen, Arnhem en Eindhoven.

Zwarte en droge humor.

Misschien een leuke tip als je even aan de alledaagse sleur van werken, huishouden, scrollen op facebook en instagram, zorgverzekering vergelijken wil ontsnappen. Jimmy Carr staat bekend om zijn zwarte en droge humor en heeft zelden moeite om de hele zaal plat te krijgen.

Jeugd en begin carrière

De in Isleworth geboren Jimmy Carr (1972) bracht zijn lerende jeugd door bij de Royal Grammar School in Buckinghamshire en High Wycombe, daarna studeerde hij politicologie in Cambridge. Hij nam een baan aan bij Shell, hetgeen hij zelf omschreef als ‘de eenvoudigste baan op aarde’. Hij hield het twee jaar vol en koos daarna voor een bestaan als stand-upcomedian. JC Productions Ltd werd zijn broodheer. Jimmy Carr waagde zich in 1999 aan het maken van een film, The Colour Of Funny, maar dit werd geen succes. Hierop besloot Carr conferences en stand up-werk te gaan schrijven, hetgeen bepalende mensen in het wereldje opviel. Een optreden voor het Britse koninklijk huis was het gevolg: The Royal Variety Performance.

Performance op tv

Zijn populariteit als comedian wekte de aandacht van Channel 4, dat hem aanstelde als presentator voor allerlei (spel)programma’s zoals Distraction. Bij andere programma’s waar gelachen mag worden was Carr een graag geziene gast: ‘s wereld bekendste autoprogramma Top Gear, de satirische muziekquiz Never Mind The Buzzcocks, Have I Got News For You (in Nederland succesvol doorgezet als Dit Was Het Nieuws), het altijd hilarische The Graham Norton Show en Stephen Fry’s Quiz. Van zijn eigen shows verschenen vele DVD’s.

Diverse prijzen

Voor zijn optredens als stand-upcomedian en tv-persoonlijkheid ontving Jimmy Carr vele onderscheidingen. De Best Live Stand Up tijdens de British Comedy Awards van 2006, de Best Stand Up tijdens de Loaded Lafta Awards van 2004, de Best On-Screen Newcomer in 2003 tijdens de Royal Television Society Awards in 2003 en meer.

Terug in Nederland

Vanaf 26 september 2021 trekt Carr dus weer langs negen Nederlandse zalen, te beginnen in AFAS live in Amsterdam en vervolgens langs;

  • TivoliVredenburg in Utrecht
  • 013 in Tilburg
  • Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam
  • de Oosterpoort in Groningen
  • De Spiegel in Zwolle
  • het Stadstheater in Arnhem
  • het Muziekgebouw in Eindhoven

en om af te sluiten in Parkstad Limburg Theaters in Heerlen. De ticketverkoop is reeds begonnen. Prijzen variëren van € 24,- tot € 45,65.

 

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link