Cabaretvoorstelling over de kloof tussen platteland en stad

Als cabaretier Thijs van de Meeberg een groot feest geeft, moet hij zich verhouden tot zijn jeugdvrienden van het Brabantse platteland én zijn cultuurminnende vrienden uit de Randstad.

In zijn nieuwe voorstelling Met de beste bedoelingen toont hij wat er gebeurt als de verdeeldheid in de samenleving samenkomt in je eigen huiskamer en uiteindelijk tot ontploffen komt.

Met de beste bedoelingen

Met de beste bedoelingen gaat Thijs er met een gestrekt been keihard in, op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe bewaak ik de vrede? En dat blijkt lastig, met gescheiden ouders, twee zussen waarvan de een dokter is en de ander haar antwoorden zoekt in de spiritualiteit en een vriendengroep van het Brabantse platteland en een uit de Randstad. In een poging geen stelling te nemen en iedereen te vriend te houden, komt hij erachter dat juist dát onmogelijk blijkt.

Het startpunt voor inspiratie voor deze voorstelling was op een avond waarop Thijs plots realiseerde zélf ook bij elke groep anders te zijn. “Met wat cultuurcollega’s stond ik na een toneelpremière in Amsterdam te borrelen. Het was toen boeren de snelwegen aan het blokkeren waren. Ik kom van het Brabantse platteland, woon inmiddels wel in Den Bosch, maar je blijft altijd een beetje waar je vandaan komt natuurlijk. Tijdens die borrel ging ik los op de overheid en de stikstofregels. Mijn vrienden keken mij aan alsof ik een grap maakte. Toen realiseerde ik mij: verkeerde vriendengroep voor dit standpunt. Bij mijn cultuurvrienden uit de Randstad ben ik iemand anders dan bij mijn vrienden in Brabant. Daar was ik me nooit van bewust, maar die avond werd het ineens voelbaar.”

Met de beste bedoelingen is de vierde solovoorstelling van Thijs van de Meeberg.

Op 16 november gaat de voorstelling in première in Theater Walhalla in Rotterdam en is daarna te zien in theaters door heel het land. De regie is in handen van Titus Tiel Groenestege.

Tekst en spel Thijs van de Meeberg
Regie Titus Tiel Groenestege
Techniek Marco Koppers
Decor Lidwien van Kempen

Bezoek de website van Thijs van de Meeberg

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.