Carmina Burana

Carmina Burana[rwp-review-recap id=”0″]

De grootste uitvoering van de Carmina Burana ooit is exclusief in Nederland te beleven.

Raymond Janssen dirigeert

Deze spectaculaire versie van het klassieke stuk wordt opgevoerd onder leiding van Raymond Janssen. De Nederlandse dirigent neemt hiervoor het symfonisch orkest INSO uit het Oekraïense Lviv mee. Zij worden bijgestaan door Dumka, het nationale koor van Oekraïne.

In totaal zullen meer dan 130 jonge, talentvolle musici een van de meest meeslepende stukken uit de muziekgeschiedenis opvoeren. Daarmee is het direct ook de grootste uitvoering van de Carmina Burana ooit. Een unieke voorstelling dus, die nu exclusief in Nederland te beleven zal zijn.

Carmina Burana

De Duitse componist Carl Orff componeerde de Carmina Burana in 1935. Het majestueuze stuk is gebaseerd op een middeleeuws manuscript, waaruit Orff een aantal liederen selecteerde. De meest bekende daarvan is natuurlijk O Fortuna, waar het stuk mee opent en eindigt.

O Fortuna werd wereldwijd bekend doordat het veelvuldig gebruikt werd in televisiereclames, popmuziek en films als Speed, Excalibur en The Doors. Ook live vormt het nog altijd het hoogtepunt van de voorstelling.

Speellijst Carmina Burana

De grootste uitvoering van de Carmina Burana ooit is exclusief in Nederland te beleven.

Bestel nu uw kaarten! 

  Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

[rwp-review id=”0″]

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link