Helaas, deze voorstelling is afgelopen.

De voorstelling waar je naar zocht speelt niet meer in de theaters.

Klik hier voor het overzicht van huidige voorstellingen

CATS de musical

CATS de musical

Engelstalige Londonse West End show voor het eerst in Nederland te zien.

De musicalklassieker CATS van Andrew Lloyd Webber komt voor slechts 5 weken naar Nederland. Van 20 december 2018 t/m 13 januari 2019 zal de hitmusical te zien zijn in het Amsterdamse RAI Theater en van 15 januari t/m 27 januari 2019 in het Rotterdamse Luxor Theater. Een korte, unieke tournee van slechts 48 voorstellingen, vanwege het feit dat het 2017 precies 30 jaar geleden dat CATS in Nederland voor het eerst in premiere ging.

Het verhaal van CATS de musical

Het tijdloze verhaal raakt zowel jong als oud: het speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de ‘Jellicle’- katten hun grote bal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkoren om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te gaan beginnen. Grizabella, de glamour kat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar verdriet willen ze niets van haar weten. Het kattenfeest wordt wreed verstoord wanneer Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider. En deze wijze oude kater kiest uitgerekend Grizabella om herboren te worden…

Historie CATS de musical

In mei 1981 vond de première van CATS plaats op het Londense West End. Het bleek het begin van een triomftocht die meer dan 35 jaar later, nog steeds niet ten einde is. Inmiddels hebben meer dan 81 miljoen mensen in meer dan 250 steden in 30 landen de productie gezien.

Na de premiere speelde CATS ononderbroken, 21jaar lang zo’n 9.000 voorstellingen in Londen! Het was daarmee niet alleen jarenlang de langstlopende musical op West End, maar ook de musical met de meeste voorstellingen op Broadway én de langst toerende productie in de geschiedenis van de Verenigde Staten. In 1983 won de Broadway productie maar liefst 7 Tony Awards, de ‘Oscar’ voor musicals, waaronder die voor beste musical. De beroemde hitsong ‘Memory’ werd inmiddels door meer dan 150 artiesten gecoverd, van Céline Dion tot Barbra Streisand. In februari 2016 ging een fonkelnieuwe Engelstalige toerende show in première voor een reis over de wereld die ook ons land zal aandoen voor een korte tournee, waardoor CATS voor het eerst in Nederland in het Engels te horen en zien zal zijn.

Geen enkele andere musical biedt al meer dan 35 jaar zoveel energie en spektakel.

Het is inmiddels meer dan 10 jaar geleden dat CATS voor het laatst in Nederland te zien was, in seizoen 2006/2007 met meer dan 300 voorstellingen in 13 theaters. De Engelstalige show zal slechts 48 keer worden opgevoerd. Verlenging is niet mogelijk, dus wees er snel bij en boek nu uw kaarten voor één van deze unieke voorstellingen. Vanzelfsprekend wordt de voorstelling in het Nederlands boventiteld zodat u niets van het verhaal hoeft te missen.

De show boeit toeschouwers van alle leeftijden en alle culturen. CATS bestaat uit een cast en crew van maar liefst 57 artiesten en technici die zorgen voor een kleurrijke explosie van energie op het podium. Al meer dan 35 jaar lang verlaat het publiek ontroerd en razend enthousiast het theater.

Extra Speeldata Cats de Musical

Van 2 t/m 7 april 2019 zal Cats de Musical nog een extra speelperiode staan in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. Daarna nog te zien in Breda en Groningen.

Bron + afbeelding: www.catsdemusical.nl

Speellijst CATS de musical

Deze voorstelling is afgelopen.

 

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

 

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

Leuk om te lezen