Charkov City Opera & Ballet – Nabucco

Charkov City Opera & Ballet – Nabucco

Charkov City Opera & Ballet – Nabucco
4.5 -------- (2 beoordelingen)
Beoordeling

Ervaar deze klassieke operatitel over macht, vrijheid en liefde op hoog niveau.

Charkov City Opera & Ballet – Nabucco

Nabucco is een van Verdi’s meest epische opera’s. Een groots verhaal over macht, vrijheid en liefde,  waarin alles op het spel komt te staan voor de liefde van een man en de macht over een volk.
Het had niet veel gescheeld of deze opera was niet door Verdi geschreven. Een eerdere opera faalde en Verdi had gezworen nooit meer te componeren. Echter, de directeur van het beroemde La Scala in Milaan lokte hem met de opdracht van Nabucco. De rest is geschiedenis. De opera was een doorslaand succes in Italië en het overbekende slavenkoor-lied Va Pensiero, is een van de meest bekende operamelodieën. Het wordt nog steeds het onofficiële volkslied van Italië genoemd en betekende de grote doorbraak van Verdi.

Nabucco vertelt het verhaal van koning Nabucco van Babylonië en zijn strijd tegen de Joden. Als de Joden zijn dochter Fenena gevangen nemen ontspint zich een liefdes- en machtsdrama. Zowel Fenena als haar vermeende zus Abigaille zijn verliefd op Ismaele, de neef van de koning van de Joden. Als Abigaille tegen hem ten strijde trekt wil ze de Joden sparen in ruil voor de liefde van Ismaele. Als hij dit weigert is ze uit op de heerschappij over Babylonië, wat in handen is van haar bevrijdde zus. Gebrand op macht neemt zij met hulp van de Hoge Priesters de troon over en zweert op wraak op haar zus.

Charkov City Opera & Ballet

Het Charkov City Opera & Ballet produceert klassieke opera’s en balletten in een geheel nieuwe stijl op hoog internationaal niveau. Opgegroeid onder de vleugels van het Staats Opera & Ballet Theater, heeft het gezelschap in 2018 de stap gemaakt om te verzelfstandigen en is daarmee het eerste private opera & ballethuis van de Oekraïne. Het gezelschap werkt samen met de beste stersolisten uit Kiev die over de gehele wereld op het toneel te zien zijn. Het Charkov City Opera & Ballet brengt wereldberoemde titels als Het Zwanenmeer, De Notenkraker, Aïda, De Parelvissers en La Traviata samen met een Nederlands artistiek team naar de Nederlandse theaters en combineert vernieuwing met ambacht, historie en liefde voor theater. De voorstellingen worden muzikaal begeleid door het Philharmonie Orkest van Charkov. Het Charkov City Opera & Ballet zorgt voor een constante mogelijkheid om de klassieke operatitels op hoog niveau in uw eigen theater te ervaren!

Speellijst Charkov City Opera & Ballet – Nabucco

Ervaar deze klassieke operatitel over macht, vrijheid en liefde op hoog niveau.

Helaas, er zijn (nog) geen video’s beschikbaar.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

Charkov City Opera & Ballet – Nabucco
4.5 -------- (2 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van deze voorstelling?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van deze voorstelling?

Leuk om te lezen

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: [email protected]

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link