Cirque Alfonse – Tabarnak

Cirque Alfonse - Tabarnak

Cirque Alfonse pakt uit met een anarchistische en poëtische ‘kruistocht’, een aanstekelijke riff en kerkbanken die op hun kop worden gezet.

Cirque Alfonse – Tabarnak

In korte tijd heeft Cirque Alfonse internationale faam verworven met zijn wervelende shows vol spectaculaire vernieuwingen en acrobatische hoogstandjes. De voorstelling doet vaak denken aan een rockmusical, een feest van circus, muziek en hemelbestorming en dat alles in de onnavolgbare stijl van Cirque Alfonse.  

Tabernak! We gaan een feestje bouwen met zijn allen! Met als uitgangspunt de in Quebec alom bekende krachtterm Tabernak – in eerste instantie een uitdrukking tegen autoriteit, maar tegenwoordig veel meer een alledaagse uiting van pijn, woede of verbijstering – geeft Cirque Alfonse  ons tijdens een ongebreidelde hoogmis inzicht in hun eigen interpretatie van het heilige en profane.  Op een manier zoals alleen Cirque Alfonse dat kan, geeft de groep nieuwe inhoud aan een van oudsher symbolische plek als de kerk; van de sacristie tot de zijbeuken, van het altaar tot het koor is het gebouw verweven met hun herinneringen en geeft het gestalte aan hun wortels. Tegelijkertijd gunnen ze ons een vernieuwende blik met een hedendaagse sfeer. Met hun bijna spreekwoordelijke vrolijkheid steekt Cirque Alfonse van wal voor een anarchistische en poëtische ‘kruistocht’, een levendig muzikaal circus waarbij het orgel een aanstekelijke riff speelt en de kerkbanken op hun kop gezet worden voor acrobatische tricks.  We komen bij elkaar om een feestje te bouwen. 

Speellijst Tabarnak

Cirque Alfonse pakt uit met een anarchistische en poëtische ‘kruistocht’, een aanstekelijke riff en kerkbanken die op hun kop worden gezet.

Helaas, er zijn (nog) geen video’s beschikbaar.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

[rwp-review id=”0″]

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link