Componist Doris op theatertour met eigen voorstelling

Componist Doris op theatertour met eigen voorstelling

Componist Doris op theatertour met eigen voorstelling
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling

Helge Slikker timmert hard aan de weg. Vorige week is de bioscoopfilm Doris verschenen (met in de hoofdrol Tjitske Reidinga), waarvoor Helge de muziek heeft gecomponeerd. Daarnaast is hij is vanaf begin 2019 in de theaters te zien met zijn nieuwe voorstelling As., welke wordt geregisseerd door Paul de Munnik. “Hij is één van de meest bijzondere en productieve liedjesschrijvers die we in Nederland hebben. Een muzikant om trots op te zijn en een zanger om te koesteren.” aldus de regisseur.

Helge schreef eerder theatermuziek voor vele gezelschappen waaronder Bos Theaterproducties, Oostpool, De Toneelmakerij en Matzer Theaterproducties. Ook componeerde hij voor vele nationale en internationale films zoals Infiltrant, They Have Escaped, Kauwboy (waar hij een Gouden Kalf voor kreeg) en nu Doris.

In Doris, met 200.000 bezoekers in twee weken tijd een grote hit, speelt muziek een cruciale rol. De liedjes van Helge becommentariëren als een Grieks koor het doen en denken van hoofdpersonage Doris. „Mijn stem en de liedjes fungeren als een soort spiegel of geweten voor haar”, legt Helge uit. „Het was een bijzonder project.”

As.

Helge lanceerde vorig jaar zijn debuutalbum in de Kleine Komedie en zette deze, samen met zijn band, op de planken door het hele land. Met As., de show waarmee hij vanaf januari door het land trekt, verklankt de componist zijn fascinatie voor IJsland. „Veel mensen snappen niet waarom ik zoveel liefde voor IJsland voel,” zegt hij „Maar met de voorstelling hoop ik dat wel over te gaan brengen.”. Het is, zoals hij het zelf noemt, een concert dat moet luisteren als een speelfilm en is gebaseerd op een zelf geschreven verhaal.

Sinds 2000 komt Helge met enige regelmaat op IJsland. De fascinatie en liefde voor dit onherbergzame eiland hebben geresulteerd in het opschrijven van een geschiedenis. Een die zich afspeelt op de grens van de mensenwereld en de wereld van de Noordse mythologie. Een die gaat over rouw en het herontdekken van de liefde, over nietigheid en de goden verzoeken.

Dit verhaal vormt de basis voor het theaterconcert. Helge neemt je aan de hand van nieuw geschreven muziek mee op een avontuur over het hele eiland. Hij staat op het podium samen met producer en muzikant Dave Menkehorst. Paul de Munnik, met wie Helge al vaker samenwerkte, tekent voor de regie. Madeleine Matzer is als artistiek adviseur betrokken. Het behelst een muzikaal avontuur wat zich afspeelt op IJsland, en waar hij ook het bijbehorende album voor heeft opgenomen in Reykjavik.

Lees meer over de voorstelling As.

Foto: David Menkeho

Componist Doris op theatertour met eigen voorstelling
0 -------- (0 beoordelingen)
Beoordeling
Wat bezoekers vinden ... Wat vind je van dit artikel?
Sorteren:

Geef als eerste je mening.

Bevestigd
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Bekijk meer
{{ pageNumber+1 }}
Wat vind je van dit artikel?

Leuk om te lezen

Boek een theater

Een zakelijke bijeenkomst met veel mensen? Voor uw congres, personeelsfeest of vergadering.

Boek een theater!

Voor theaters

Wilt u informatie over het plaatsen van uw theater, voorstelling of heeft u een klacht?

Bekijk de mogelijkheden
T: 0594-555013
E: administratie@caja-media.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link