DANGEROUS LIAISONS

DANGEROUS LIAISONS

DANGEROUS LIAISONS een toneel voorstelling naar ‘Les Liaisons Dangereuses’ van Christopher Hampton

DANGEROUS LIAISONS

De 18de -eeuwse brievenroman werd door de verfilming in 1988 wereldberoemd. Deze toneelbewerking is eigentijds, rauw en geestig. Verwacht dus geen protserige kostuums, maar laat je prikkelen door de keuze om de acteurs dubbelrollen te laten spelen: man wordt vrouw en vrouw wordt man.

Dat levert een energieke machtsstrijd tussen de seksen op die de voorstelling een actuele lading geeft, want hoe kan je elkaar nog verleiden in tijden van #metoo? Een zinderende theateravond over macht, op hol geslagen harten en het spel tussen man en vrouw.

“Een liefdesstrijd om helemaal in op te gaan” – Tjitske Reidinga

Cast DANGEROUS LIAISONS

DANGEROUS LIAISONS met een cast om van te watertanden, een script om van te duizelen, een regie om nooit te vergeten: Dangerous Liaisons is de toneelsensatie van theaterseizoen 2019 / 2020.

Voor het eerst staan Tjitske Reidinga en Mark Rietman samen op de planken, het is voor hen een droom die uitkomt. Als graaf Valmont en markiezin de Merteuil bespelen ze elkaar in een gevaarlijk spel van verleiding en manipulatie. Ze delen het podium met Marisa van Eyle, Sander Plukaard, Hanna van Vliet en Judith Noyons.

De cast bestaat uit;

  • Tjitske Reidinga
  • Mark Rietman
  • Marisa van Eyle
  • Sander Plukaard
  • Hanna van Vliet
  • Judith Noyons

De regie is in handen van Nina Spijkers.

 

Speellijst DANGEROUS LIAISONS

Acteurs Tjitske Reidinga en Mark Rietman zijn volgend seizoen te zien in Dangerous Liaisons. Voor Reidinga (Single Camping, Gooische Vrouwen) en Rietman (The Nation, Riphagen) gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.

Bestel snel uw kaartjes!

 

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

Leuk om te lezen