De Amateur Musical Awards gaan door!

De Amateur Musical Awards gaan door!

Na het grote succes van het eerste Amateur Musical Awards Gala op 24 maart 2014, leek het erop dat het één malig event zou zijn. Maar de stichting Amateur Musical Awards heeft alsnog groen licht gegeven voor een tweede editie.

Bekendmaking

Musical-icoon Pia Douwes maakte bekend dat de Nederlandse Amateur Musical Awards voor een tweede maal zullen worden uitgereikt. Tijdens haar masterclass aan musicalacteur Jonathan Vroege, in het DeLaMar Theater deed Pia douwes de aankondiging. Jonathan kreeg de masterclass aangeboden als winnaar van de Pia Douwes Special Talent Award tijdens het Amateur Musical Awards Gala 2014. De eerstvolgende volgende editie van het gala zal plaatsvinden op maandag 24 oktober 2016, wederom in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Gala Amateur Musical Awards Gala 2014

Alle genomineerden worden uitgenodigd om een gedeelte van hun prestatie te laten zien tijdens het gala. in 2014 stonden er meer dan 250 genomineerden op het toneel van de Wim Sonneveldzaal. De awards werden in 2014 uitgereikt door onder meer André van Duin, Jon van Eerd, Stanley Burleson, Gerrie van der Klei, Karin Bloemen en Pia Douwes. Welke prominenten in 2016 de awards zullen uitreiken, maakt de organisatie in de maanden voorafgaand aan het gala bekend.

Jury

De aangemelde producties worden bekeken door de nominatiecommissie. September 2016 zullen de nominaties bekend worden gemaakt. De vakjury kiest op 24 oktober de winnaars tijdens het gala. De vakjury bestaat net als in 2014 ook ditmaal uit Daniel Cohen, John ter Riet, Marianne van Wijnkoop, Anouk van Nes en voorzitter Jacques d’Ancona.

Bron: Amateur Musical Awards

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link