De Brief voor de Koning de Musical

De Brief voor de Koning de Musical

De musical ‘De brief voor de Koning’ is een ode aan één van de allerbeste jeugdboeken aller tijden. Tonke Dragt kreeg in 2004 de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek. Het boek is inmiddels verfilmd, het is vertaald… en het belangrijkste is dat het nog altijd wordt gelezen. En dat is ook waarom Homemade Productions, en scriptschrijver Dick van den Heuvel het naar de theater brengt en het als een musical produceert.

De Brief voor de Koning (8+)

Yoeri moet van z’n moeder naar de bibliotheek. Heeft hij helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, ‘De brief voor de Koning’ van Tonke Dragt. En plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. Zo beleeft Yoeri het verhaal van de jonge Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Maar dan dient zich een vreemdeling aan met een geheimzinnige opdracht. Hij moet een brief brengen naar de Koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede van afhangt. Wat doet hij? Kiest hij voor de riddertitel of voor het belang van de mensheid? En dat laatste is een avontuur niet zonder gevaar…

De Brief voor de Koning is een theatervoorstelling waardoor je weer zin krijgt om een boek te lezen!

Cast De Brief voor de Koning

In de Brief voor de Koning spelen onder andere;

  • Robin van den Heuvel
  • Julius de Vriend

Robin van den Heuvel speelt niet alleen mee in De Brief voor de Koning de musical, maar is ook de kinderregisseur. Dick van den Heuvel schrijft en regisseert, Jeroen Sleyfer maakt muziek voor een toverachtige musical over een reis door de wereld van boeken en fantasie.

Speellijst De Brief voor de Koning

De musical ‘De brief voor de Koning’ is een ode aan één van de allerbeste jeugdboeken aller tijden…..en het belangrijkste is dat het nog altijd wordt gelezen.

Bron: Homemade Productions

Helaas, er zijn (nog) geen video’s beschikbaar.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link