De hond die licht gaf (6+)

De hond die licht gaf (6+)

Een muzikale komedie met een griezelig randje voor iedereen vanaf 6 jaar.

De hond die licht gaf is een coproductie van MaxTak en Kim van Zeben Theaterproducties. Een spannende en ontroerende voorstelling voor de hele familie, vol spetterende livemuziek en zang, virtuoos poppenspel en knallende uitvindingen. Kim van Zeben zingt en speelt met behulp van vier prachtige poppen alle rollen, ondersteund door twee muzikanten. Marije Gubbels tekent voor regie, script en liedteksten.

Over de voorstelling
Omdat Victoria geen ouders meer heeft, woont ze nu bij tante Angina. Daar hebben ze allebei niet voor gekozen, maar ‘ieder draagt zijn kruis’, zoals tante zegt. Gelukkig heeft ze Tosti nog, haar hond. Victoria wil net als haar vader uitvinder worden en doet net als hij graag proefjes en experimenten. Tussen zijn spullen vindt ze zijn lievelingsboek ‘Frankenstein’. Met open mond leest ze dat die Frankenstein een echt, levend mens maakte. Victoria weet bijna zeker dat zoiets gelukkig niet kan in het echt. Maar dan sterft Tosti. En als je dan tóch uitvinder bent… en al heel veel weet over elektriciteit en energie… en vooral heel graag wil dat je hond weer terugkomt… moet je het dan niet in elk geval één keer (heel even, stiekem, ’s nachts) proberen?

Foto: Esther de Boer

Speellijst De hond die licht gaf (6+)

De hond die licht gaf gaat op 16 oktober 2021 in het Zaantheater in Zaandam in première en is daarna tot en met 30 januari 2022 te zien in het theater.

Leuk om te lezen