De liefde begraven

de liefde begraven

Jeroen Spitzenberger duikt, na het succes van Divorce, opnieuw de exen-problematiek in. Deze tragikomische voorstelling is een soms pijnlijk, dan weer hilarisch liefdesverhaal over verwachtingen, onbegrip, irritaties en passie tussen exen.

De liefde begraven

Wat als je, met je ex, de hond die jullie ooit samen hadden, moet begraven? In De liefde begraven kruipen Jeroen Spitzenberger en Hanne Arendzen in de huid van ex geliefden die elkaar voor deze gelegenheid noodgedwongen terugzien. De ontmoeting duurt langer dan verwacht en haalt niet alleen de fijne herinneringen, maar ook frustraties en oningevulde verlangens weer boven. Is de liefde echt voorbij? In een theaterdialoog die even confronterend als hoopgevend is, komen de twee tot nieuwe inzichten en doen ze een laatste poging om elkaar te bereiken.

De liefde begraven is een soms pijnlijke dan weer hilarische theatervoorstelling over verwachtingen, onbegrip, irritaties en passie tussen exen. Zeer herkenbaar en, voor wie het wil, wellicht ook een leerschool. Het script en de regie zijn van toneel- en televisieregisseur Peter de Baan die al jarenlang het gezicht is van het tv-programma De vloer op.

Jeroen Spitzenberger

Voor Jeroen Spitzenberger is de exen-problematiek geen onbekend terrein. Drie jaar lang was hij te zien in de ongekend succesvolle tv-serie Divorce over drie gescheiden mannen. Hij was te zien in romantische comedy’s als Alles is Liefde en Mannenharten en in o.a. De Dominee, De Tweeling en Süskind.

Ook speelde hij bij Het Nationale Toneel, het Onafhankelijke Toneel en Toneelgroep Amsterdam.

Foto: Piek

Speellijst De liefde begraven

Jeroen Spitzenberger met Hanne Arendzen, te zien in het theaterstuk De liefde begraven van Hummelinck Stuurman Theaterbureau.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Hoe beoordeel jij deze voorstelling?

Leuk om te lezen