De Moedermonologen in de Nederlandse theaters

Vanaf september 2024 tot en met mei 2025 staat de bijzondere theatervoorstelling De Moedermonologen in de Nederlandse theaters. Met optredens in zowel grote steden als regionale theaters, zoals o.a. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Assen, Venray en Hengelo.

De Moedermonologen

Verhalen over de struggles, taboes en scherpe randjes van het moederschap. Dingen die je wél denkt, maar niet hardop zegt. Dat je wel van je kind houdt, maar niet van het moeder zijn. Dat je hoopte dat je kind anders zou zijn dan het is, dat je er onzeker van wordt of juist heel erg kwaad. Maar dat je het niet zegt omdat je bang bent de enige te zijn. Een thema dat erg actueel is, getuige de vele kwetsbare verhalen van spijtmoeders, twijfelmoeders en (bewust) kinderloze vrouwen in de media.

De Moedermonologen onderscheiden zich door de directheid en authenticiteit waarmee het moederschap wordt besproken. Een wisselende cast van twaalf actrices, waaronder bekende namen als Tatum Dagelet, Anne-Marie Jung en Nadja Hüpscher, brengt elke avond krachtige monologen, mede geschreven door o.a. Claudia de Breij en Stella Bergsma. Elke avond brengen drie actrices de moedermonologen tot leven, waardoor elke voorstelling uniek en verrassend is.

De Moedermonologen nodigen uit tot een avond vol zelfreflectie, solidariteit en openhartige gesprekken. Er wordt vaak aangenomen dat een ‘echte’ vrouw ook een moeder is. Vrouwen zouden een ‘moederinstinct’ hebben waardoor ze weten dat ze kinderen willen en hoe ze voor die kinderen moeten zorgen, maar is dat wel zo? Een avond waarop we hier – gelukkig met veel humor – over kunnen praten. Je bent niet gek, je bent niet alleen, je bent een mens!

De voorstelling De Moedermonologen speelt vanaf 13 september 2024 t/m 22 mei 2025. De première zal plaatsvinden op 23 oktober in Schouwburg Amstelveen.

De gehele speellijst is te vinden op www.moedermonologen.nl

Credits:
Teksten: Claudia de Breij / Stella Bergsma e.a.
Cast: Een wisselende cast van twaalf actrices, waaronder Renate Reijnders, Jennifer Evenhuis, Margôt Ros, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Anne-Marie Jung, Rian Gerritsen, Nathalie Baartman, Astrid van Eck, Ilse Warringa, Lucretia van der Vloot, Nadja Hüpscher en Tatum Dagelet.

Leuk om te lezen

Op Theaters in Nederland vindt u een uitgebreid overzicht van alle musicalvoorstellingen die momenteel in het land te zien zijn. Je kunt direct tickets kopen voor een breed scala aan producties, van klassieke stukken tot hedendaagse hits. Elke voorstelling is voorzien van een korte beschrijving en een directe link voor ticketverkoop.

Weet waar je koopt!

Wij benadrukken het belang van het kopen van tickets via betrouwbare bronnen. Onder het motto "Weet waar je koopt, koop je tickets via het theater", het is namelijk belangrijk dat u alleen tickets koopt van websites die betrouwbaar zijn. Let daarbij goed op de beveiligde omgeving. Koopt u tickets via een andere website dan kunt u bij de ingang alsnog geweigerd worden.