De Rijswijkse Schouwburg – Rijswijk

Generaal Spoorlaan 10, 2283 GM Rijswijk | 070 336 0077 | Google maps

De Rijswijkse Schouwburg - Rijswijk

Voorloper van de Rijswijkse Schouwburg was ‘De Kleine Schouwburg’, de aula van de Rijswijkse Openbare Scholengemeenschap. Door de beperkingen van dit pand werd nagedacht over de bouw van een écht, goed geoutilleerd theater in Rijswijk.

In 1987 werden deze plannen omgezet in een daadwerkelijk ontwerp, gemaakt door architect Boot via het bureau Van den Broek & Bakema uit Rotterdam. Dit ontwerp heeft in 1991 geleid tot de bouw van de Rijswijkse Schouwburg.

Het theater heeft twee theaterzalen waar voorstellingen plaats vinden. In de Grote Zaal zijn 700 zitplaatsen verdeeld over 22 rijen. Hier vinden voorstellingen plaats uit verschillende theatergenres zoals musicals, concerten, opera en toneel. De Kleine Zaal heeft een capaciteit van 127 bezoekers en biedt de kleinkunst en beginnende cabaretiers en gezelschappen een podium.

Theatercafé Rij23

De Grote Zaal van de Rijswijkse Schouwburg houdt op na rij 22. Maar in Rij23 gaan we door. ‘Rij23 maakt uit compleet!’ In het gezellige theatercafé biedt het voor de bezoekers alles wat nodig is om een avondje uit echt af te maken. Of u nu voor, tijdens of na de voorstelling een drankje wilt nuttigen of een hapje wilt eten dan bent u bij Rij23 aan het juiste adres. Rij23 is tevens af te huren voor diverse activiteiten.

Theater Van Het JaarRijswijkse Schouwburg Theater van het Jaar 2015

De Rijswijkse Schouwburg werd op 11 januari 2016 uitgeroepen tot Theater van het Jaar 2015! De VVTP (Vereniging Vrije Theater Producenten) nomineert elk jaar een aantal theaters en kiest daar uiteindelijk de beste uit. De Rijswijkse Schouwburg werd in 2015 gekozen omdat ‘vrijwel alles mogelijk is’.

Zowel het publiek als de spelers voelen zich er thuis door de warme ontvangt door de oplossingsgerichte betrokkenheid van de medewerkers en directie. Daarnaast is de service uitstekend op alle gebieden. In de afgelopen seizoenen zijn er, ook in tijden van bezuinigingen, investeringen gedaan. Dit vergt visie en moed. Al deze punten hebben ertoe geleid dat de Rijswijkse Schouwburg zich Theater van het Jaar 2015 mag noemen!

Lees meer: Winnaar Theater van het Jaar 2015

Nieuwsbrief Rijswijkse Schouwburg

Iedere maand heeft de Rijswijkse Schouwburg een nieuwsbrief, wilt u ook op de hoogte blijven en alle laatste nieuws ontvangen? Schrijf u dan in!

Agenda Rijswijkse Schouwburg

Het Rijswijkse Schouwburg biedt jaarlijks een gevarieerde agenda met groot diversiteit aan voorstellingen. Geniet u altijd erg van de cabaretvoorstellingen? Houdt u meer van musicals of toneelvoorstellingen. De Rijswijkse Schouwburg agenda staat het hele theaterseizoen vol!

bekijk-de-programmering

Helaas, er zijn geen video’s beschikbaar.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Contactgegevens Rijswijkse Schouwburg

Generaal Spoorlaan 10 2283 GM Rijswijk
Telefoon: 070 – 336 0336
E-mail: info@rijswijkseschouwburg.nl

Website

Hoe beoordeel jij dit theater?

[rwp-review id=”0″]

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link