De Zere Neus van Bergerac in première

De Zere Neus van Bergerac in première

Elk jaar brengt het RO Theater een aangepaste versie van een klassiek verhaal naar de Nederlandse theaters. Na theatervoorstellingen als Woef Side Story en Lang & Gelukkig is daar dit jaar De Zere Neus van Bergerac, een muzikale familievoorstelling gevuld met Franse liedjes in een Nederlands jasje.

Het verhaal

Cyrano de Bergerac is een toneelstuk uit 1897, deze voorstelling 2 maal eerder uitgebracht door Joop van den Ende en het M-Lab. Dit maal brengt het ROtheater een compleet vernieuwde versie naar de theaters van Nederland. De voorstelling vertelt het verhaal over een aantal feeën, waarvan er eentje, Fee Brenda, gespeeld door Jack Wouterse, een grote fout heeft gemaakt. In plaats van 3 wensen gaf ze de baby Cyrano een hele grote neus. Jaren later moet een stagiaire fee de fout ongedaan maken door undercover te gaan en zo de vloek op te heffen. Tijdens haar missie wordt de stagiaire fee Roxanne, een rol van nieuwkomer Sarah Bannier, verliefd op de oppervlakkige kamergenoot van Cyrano, Christiaan. Als Cyrano vervolgens besluit om in Christiaan’s naam romantische brieven te sturen naar Roxanne is de chaos compleet.

Zoals u wellicht van het RO Theater gewend bent, is ook deze voorstelling gevuld met hysterische personages. Vanaf het allereerste moment stelen Ellen Pieters en Arjan Ederveen als feeën van de Marketingafdeling de show, samen hebben ze perfecte chemie. Wart Kamps is als Cyrano heel goed op zijn plek in deze voorstelling, net als Roxanne.

Muisical sites over de première.

‘De meest hilarische acteur in dit ensemble is Jack Wouterse, als Fee Brenda heeft hij vanaf zijn entree de lachers op zijn hand en hij weet dit tot in de fijnste details af te maken, daarnaast is hij als Oppertrol lekker vies en goor en dat is precies waar vooral het jonge publiek van smult’ ‘Over Roxanne gesproken, debutante Sarah Bannier betovert in haar allereerste hoofdrol, en naast bekende namen als Jack Wouterse, Sylvia Poorta en Arjan Ederveen blijft zij prima overeind!’
Lees hier het hele verslag.

Deze voorstelling is geweldig als uitje voor het hele gezin!

De Zere Neus van Bergerac is exclusief te zien van 17 december 2014 t/m zo 19 april 2015 in de Rotterdamse Schouwburg in Rotterdam en daarna nog te zien in vele theaters in Nederland.

Bekijk hier meer informatie over de voorstelling De Zere Neus van Bergerac.

Bron: Musicalsites.nl

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link