Deze musicals moeten volgens jullie terugkomen…

 
Deze musicals moeten volgens jullie terugkomen…We stelden de vraag; Als je een gestopte musical mocht kiezen, welke musical zou jij dan graag weer terug zien komen. De reacties blijven maar komen maar hierbij een aantal ‘must come back‘ op een rij!

Grote Producties

Nederland is unaniem in wat ze graag terug willen zien in de theaters. Wij zijn gek op grote producties. De meeste producties die werden gekozen zijn producties van Stage Entertainment.

Stage Entertainment is niet alleen gevestigd in onze hoofdstad Amsterdam, het bedrijf is maar liefst actief in acht landen van Rusland tot aan de Verenigde Staten van Amerika. Stage Entertainment produceert niet alleen voorstellingen van andere producenten, maar is ook sterk in eigen producties. Daarnaast beheert het bedrijf meerdere theaters over de wereld.

 • De 3 Musketiers
 • Wicked
 • Aida
 • Tarzan
 • Elisabeth
 • Phantom of the Opera
 • Mary Poppins
 • Sound of Music
 • CATS
 • Jersey Boys
 • Miss Saigon
 • Sister Act
 • Jersey Boys

Phantom of the Opera

Met stip op nummer 1 staat toch wel Phantom of the Opera. Deze indrukwekkende musical Het Spook van de Opera is een musical, gecomponeerd door Andrew Lloyd Webber. De oorspronkelijke versie van de musical werd geregisseerd door Hal Prince. in 1986 beleefde de musicalversie zijn Londense première in het West End en draait daar nu nog steeds!

The Phantom Of The Opera is het dramatische verhaal van een mysterieuze, mismaakte man die in de catacomben van de imposante Parijse Opéra woont en daar een eigen wereld creëert. Regelmatig waagt hij zich in het operagebouw. Alle theaterdirecteuren, regisseurs en artiesten zijn zich van zijn aanwezigheid bewust en bestempelen hem als Spook. Pas als hij een hopeloze liefde opvat voor de zangeres Christine, manifesteert hij zich echt in zijn wanhopige pogingen haar voor zich te winnen en haar mee te voeren naar zijn rijk. In de Nederlandse versie speelden Henk Poort, Joke de Kruijf de hoofdrollen. De cast stond avond aan avond voor uitverkochte zalen te spelen.

Deze musical speelde exclusief in het AFAS Circustheater in Scheveningen. De Nederlandse première was op 15 augustus 1993. De laatste voorstelling werd gespeeld op 3 augustus 1996.

Bron: Stage Entertainment
 

 

Wij merken en zien als voorbeeld over de musicals zoals The Lion King en Beauty and The Beast die na Nederland over de hele wereld reizen en toch ook na een x aantal jaren ook weer terug keren naar Nederland. Veel van de genoemde producties zijn ook nog te zien in heel de wereld.

Speciale concerten

De legendarische muziek die vaak speciaal geschreven wordt voor musicals verschijnen ook altijd op cd’s, en ook daar springt theatermakend Nederland goed op in. Van de musical Elisabeth is er in 2017 een uniek concert gegeven in Paleis het Loo. Het concert, welke gebaseerd is op de succesvolle musical Elisabeth, vertelt het ware levensverhaal de keizerin van Oostenrijk. Ook in 2018 gaat Pia Douwes Elisabeth in Concert vertolken.

Lees meer over Elisabeth in concert.

Musicals verdwijnen nooit helemaal uit de theaters, amateur gezelschappen nemen graag het stokje over en maken er op geheel eigen wijze vaak wel iets wat kleinere voorstelling van, maar wel net zo indrukwekkend. De theaterliefhebbers onder ons die er nog echt niet op uit gekeken zijn reizen maar wat graag naar diverse landen om de voorstelling ook daar te zien.

Door de vele reacties zullen wij Albert Verlinde berichten over deze ‘must come back’ lijst!

Check ook alle reactie op onze Facebook pagina.

[rwp-review id="0"]

Leuk om te lezen

Op de hoogte
blijven?
Blijf op de hoogte van alle voorstellingen en theaternieuws.
AANMELDEN
* we sturen je eenmaal per week het laatste nieuws
close-link