AFAS Circustheater Den Haag

Circusstraat 4, 2586 CW Den Haag | 070 416 7600 | Google maps

AFAS Circustheater Den Haag

Het AFAS Circustheater Den Haag gaat al meer dan 100 jaar mee. Het gebouw in Zuid-Holland te Den Haag werd in 1904 geopend door Circus Schumann. Indertijd heette het ‘Circusgebouw’.

Het AFAS Circustheater Den Haag

Tot ongeveer 1960 was het ook daadwerkelijk een circus dat alleen in de zomermaanden open was. Later fungeerde het gebouw ook als concertzaal.

In 1991 nam Joop van den Ende het gebouw, voor een symbolisch bedrag van 1 gulden, over van de gemeente Den Haag om er een theater van te maken. In de loop der jaren is het gebouw vaak van naam veranderd. Van Circus Strassburger tot Fortis Circustheater. Sinds 2011 heeft het gebouw de naam AFAS Circustheater, naar de grootste sponsor van het theater.

Voorstellingen in het AFAS Circustheater

Tot vandaag de dag worden er grote musicals opgevoerd. In het verleden stonden onder andere al Miss Saigon, Beauty and the Beast, Tarzan, The Lion King en Mary Poppins in het AFAS Circustheater geprogrammeerd.

Eten & Drinken in het AFAS Circustheater

In het AFAS Circustheater kunt u uw avondje uit compleet vieren. Voorafgaand en na afloop van de theatervoorstellingen kunt u er terecht voor een hapje en drankje in de foyers of de diverse bars. Zo kunt u uw theaterbezoek ontspannen beginnen met een theaterdiner en zeker ook afsluiten met een snelle bite en drankje.

Agenda AFAS Circustheater Den Haag

Vanaf 21 oktober zal Disney’s The Lion King te zien zijn in het AFAS Circustheater. Ook grote namen als Theo Maassen, Ali B, O’G3ne, Guido Weijers, De Dijk, Queen, Jekkers & Jeroen en Tineke Schouten zullen in ons theater staan. The Chippendales zullen een geweldige show geven en ook het jaarlijks terugkerende benefiet PePijn mag niet ontbreken. Daarnaast zullen er verschillende kindershows te zien zijn zoals Roodkapje, Peppa Big, Woezel en Pip en Brandweerman Sam.

Op zoek naar video’s? Bekijk het YouTube kanaal van Theaters in Nederland.

Contactgegevens AFAS Circustheater

Circusplein Den Haag (Scheveningen)
Telefoon: 070 – 416 76 00
E-mail: info@circustheater.nl

Website

Hoe beoordeel jij dit theater?

Leuk om te lezen