AFAS Circustheater Den Haag

Circusstraat 4, 2586 CW Den Haag | 070 416 7600 | Google maps

Het AFAS Circustheater Den Haag gaat al meer dan 100 jaar mee. Het gebouw in Zuid-Holland te Den Haag werd in 1904 geopend door Circus Schumann. Indertijd heette het ‘Circusgebouw’.

Het AFAS Circustheater Den Haag

Tot ongeveer 1960 was het ook daadwerkelijk een circus dat alleen in de zomermaanden open was. Later fungeerde het gebouw ook als concertzaal.

In 1991 nam Joop van den Ende het gebouw, voor een symbolisch bedrag van 1 gulden, over van de gemeente Den Haag om er een theater van te maken. In de loop der jaren is het gebouw vaak van naam veranderd. Van Circus Strassburger tot Fortis Circustheater. Sinds 2011 heeft het gebouw de naam AFAS Circustheater, naar de grootste sponsor van het theater.

Voorstellingen in het AFAS Circustheater

Tot vandaag de dag worden er grote musicals opgevoerd zoals Aladdin en AIDA.  In het verleden stonden onder andere al Miss Saigon, Beauty and the Beast, Tarzan, The Lion King en Mary Poppins in het AFAS Circustheater geprogrammeerd.

Ook zijner vele voorstellingen van artiesten en cabaretiers.

Eten & Drinken in het AFAS Circustheater

In het AFAS Circustheater kunt u uw avondje uit compleet vieren. Voorafgaand en na afloop van de theatervoorstellingen kunt u er terecht voor een hapje en drankje in de foyers of de diverse bars. Zo kunt u uw theaterbezoek ontspannen beginnen met een theaterdiner en zeker ook afsluiten met een snelle bite en drankje.

Agenda AFAS Circustheater Den Haag

Contactgegevens AFAS Circustheater

Circusplein Den Haag (Scheveningen)
Telefoon: 070 – 416 76 00
E-mail: [email protected]

Website

 

Leuk om te lezen